İZMİR’İN MENDERES İLÇESİNDEKİ ÇOCUK İSTİSMARINI ORTAYA ÇIKARAN SAADET ÖZKAN ÖĞRETMENE ROTARY MESLEK HİZMETLERİ ÖDÜLÜ

İzmir’in Menderes ilçesindeki bir ilkokulda eğitimini sürdüren 6 – 11 yaş aralığındaki 6 kız öğrenciye yapılan tacizi ortaya çıkaran, bu olay sonrasında yaşadığı tüm zorluk ve baskılara karşın öğretmenlik mesleğine devam ederek, mesleğindeki başarıların yanısıra, çocuk ihmal ve istismarlarının toplumun tüm kesimlerince farkedilmesindeki katkısıyla, tüm meslekdaşlarına ve topluma örnek olan Saadet Özkan öğretmene Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü tarafından 2016-2017 dönemi Rotary Meslek Hizmetleri Ödülü takdim edildi.

Ankara Bahçelievler, Kavaklıdere, Kızılay ve Yıldız Rotary kulüplerinden yaklaşık 150 kişilik bir katılımla gerçekleşen Rotary Meslek Hizmetleri Ödül törenine, UR 2430. Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci ve eşi Nagihan hanımın yanısıra, geçmiş dönem guvernörleri Malik Aviral, Hasan Akduman, Murat Öz ve Gürkan Olguntürk ile gelecek dönem guvernörü Serdar Ünlü de eşleriyle birlikte katıldılar.

Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü dönem Başkanı Cengiz Kaya’nın konuşması ile başlayan ödül töreninde, Saadet öğretmenin CNN Türk’te yayınlanan duygu dolu röportajı sonrasında, UR 2430. Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci tarafından Rotary Meslek Hizmetleri Ödülü Saadet Özkan’a takdim edildi.

Özellikle kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarıyla eğitimi hayatının bir parçası olarak gören, köy okullarındaki öğrencilerin yaşamlarına dokunan sosyal sorumluluk projelerinin yanısıra, İzmir Barosu kadın hakları ve çocuk hakları komisyonlarında kadınlar ve çocuklar ile ilgili projelerde aktif görevlerde yer alan Saadet öğretmen, aldığı ödül sonrasında yaptığı duygu dolu konuşmasında bu anlamlı ödüle layık görüldüğü için çok teşekkür etti ve hayatını eğitimine adadığı çocukları korumak için yaşadığı tüm zorluklara karşı verdiği mücadelenin Rotaryenler tarafından da desteklenerek takdir edilmesinden çok mutlu olduğunu söyledi.

Ankara Bahçelievler Rotary Kulübünün 26 Ocak 2017 tarihinde Meslek Hizmetleri Ödülü verdiği, İzmirin Menderes İlçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel içerikli film izlettiren ve istismarda bulunan okul müdürünün tutuklanmsını sağlayan Öğretmen Saadet Özkan, ABD Dışişleri Bakanlığının geleneksel Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülünü, Başkan Donald Trumpın eşi First Lady Melanie Trumptan aldı. Saadet Öğretmen ödülünü alırken ayakta alkışlandı. (30.03.2017)

Haber Kaynağı: http://mobil.hurriyet.com.tr/saadet-ogretmen-odulunu-melanie-trumptan-aldi-40411199

• Proje Sahibi: Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
  • Proje Adı: İzmirin Menderes İlçesindeki Çocuk İstismarını Ortaya Çıkaran Saadet Özkan Öğretmene Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2016-2017 Dönemi "Rotary Meslek Hizmetleri Ödülü" Projesi