REY (ROTARY ENGELSİZ YAŞAM ) PROJESİNE Katılmak (Küresel Bağış Projesi)

Aşağıda detayları açıklanan REY( Rotary Engelsiz Yaşam) projesini Küresel Bağış Projesi kapsamında, Ankara Bahçelievler RK. olarak 500 dolarlık bir katılımla destekleme kararı alınmıştır.

Adapazarı Rotary Kulübü’nün yaklaşık 4 senedir üzerinde çalıştığı REY (Rotary Engelsiz Yaşam) projesi bu sene küresel bağış kapsamında yurtdışına açılmıştır.

Proje ;

REY tamamiyle hafif düzeyde zihinsel engelli çocukların özel eğitim okullarını bitirdikten sonra bir iş sahibi olmalarını sağlamak, onları sosyal hayatın içinde yer edinmelerine yardım etmek ve öte yandan bu çocukların ailelerini biraraya getirip engelli ile nasıl yaşanır, ortak sorunlara nasıl çözümler bulunur gibi konularda onlara destek olmayı hedefleyen bir projedir.

4 yılda Adapazarı RK’nün yaptıkları, aşağıdaki şekilde Adapazarı R.K. tarafından özetlenmektedir ;

• 300 zihinsel engelli çocuğumuzu işe yerleştirdik, onların beraber çalıştıkları ustabaşlarını onlara nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğittik. Ve çekinerek işe alan şirketlerden bu çocukların çalışmaları konusunda çok olumlu geri bildirimler aldık. (Özellikle rutin işlerde çok başarılı olduklarını, asla işten kaytarmadıklarını ve verimliliklerinin üst düzeyde olduklarını bildirdiler.)
  • 20 ailenin katılımı ile bir Rotary Toplum birliği oluşturduk. Ve her ay olabildiğince aileyi biraraya toplayıp engelli hakları, engelli psikolojisi, engellinin spor yapması gibi konularda konunun uzmanları tarafından bilgilenmelerini sağladık. Ayrıca aynı sorunlara sahip ailelerin biraraya gelip ortak çözüm üretmeleri için platform hazırladık.Haftasonları Rotaract gençlerimizle beraber imkanlarımız ölçüsünde ata binme, yüzme, masa tenisi gibi sosyal aktiviteler içinde yer almalarını sağladık.
Bundan sonra yapmak istediklerimiz:
  • Engelliler ile ilgili kanunların, eğitimlerin ve iş imkanlarının oldukça gelişmiş olduğu Amerika’ya 3 öğretmenimizi (engellilerle çalışan) gönderip oradaki uygulamaları görüp, buradaki gelecek kuşak engellilerle çalışacak öğretmenleri, engellilerle çalışacak ustabaşlarını ve aileleri bilgilendirip eğitmelerini hedefliyoruz.
  • Haftasonları engelli çocuklarla yaptığımız spor aktivitelerini daha da genişletip gönüllü hocalarla müzik, resim, tiyatro gibi dallarda da kendilerini geliştirmelerini hedefliyoruz.
  • Daha fazla engelli çocuğa iş imkanı sağlamak için bu şehirde yakaladığımız başarıyı diğer illerde Rotaryen dostlarımızla paylaşıp onları da motive etmek istiyoruz. Bunun için eğitim kitleri hazırlamayı hedefliyoruz.
  • Bütün bunları yapabilmemiz için takdir edersiniz ki kaynak ihtiyacımız doğuyor. Yurtdışından aldığımız desteği aynı şekilde 2430.bölgeden de sağlayacağımıza eminiz. Vakfa yapacağınız bağışları eğer <GG1751491>  kodlu REY (Life Without Barriers) projesi üzerinden yaparsanız bizi çok mutlu edersiniz.

REY (ROTARY ENGELSİZ YAŞAM ) PROJESİNE Katılmak (Küresel Bağış Projesi)

• Proje Sahibi: Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
  • Proje Adı: REY (ROTARY ENGELSİZ YAŞAM ) PROJESİNE Katılmak (Küresel Bağış Projesi)
  • Tarih: 06 Nis 2017