Göz Sağlığı Projesi

Çocukluk çağında düzeltilmemiş göz kusurlarının neden olduğu göz tembelliğinin , çocuklarda algıda azalmaya neden olduğunun, çocuğun okul başarısı ve yaşam kalitesini etkilediğinin bilinciyle, Ankara Çankaya Rotary Kulübü ve Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü olarak "Çocuk Göz Sağlığı" isimli ortak projemizi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGV) Ankara Semahat - Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkında 26 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirdik.

Eğitim gönüllülerinin katıldığı eğitim öncesi, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Kaya, Rotary ve Rotarynin dünyada ve ülkemizde yaptığı etkinlikleri anlatarak Rotarynin tanıtımını yaptı.

Ankara Çankaya Rotary Kulübü başkanı Dr. Bekir Sıtkı Aslan tarafından, çocuklarda görme özelliklerinin erken tanımlanmasının göz kusurlarının erken düzeltilebilmesine imkan verebileceğini " Çocuk Göz Sağlığı" eğtimi içeriğinde çok güzel bir şekilde katılanlara anlattı. Eğitim sonrasında, gruplara ayrılan katılanlar ile "Eşeller" kullanılarak uygulamalar yapılan eğitim, tüm tarafların memnuniyeti ile sona erdi.

Ayrıca, toplantıya katılanlara, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Başkanı tarafından, 2430 Bölge Gıda Güvenliği ve Organik Tarım Komitesi tarafından hazırlanan "Gıda Güvenliği ve Tagşiş" broşürleri dağıtıldı.

TEGVde eğitim alanlar, çocuklara eğitim veren eğitim gönüllüleridir. Verilen eğitim ile, eğitim gönüllülerinin yetkinlikleri arttırılmış olup, aldıkları bu eğitim yaşam boyunca öğrencilerine kullanılacaktır. Dolayısıyla, verilen eğitimin eğitimci sayısı ile değil, eğitimin gelecekteki kullanılabilirliği ve çok sayıda öğrenciye uygulanabilirliği şeklindeki yararı düşünülmelidir.

Göz Sağlığı Projesi