"Çocuk Felcine Son - END POLIO NOW" Art Ankara Sanat Projesi

Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü olarak, “Çocuk Felcine Son-END POLIO NOW”  teması ile, Ankarada 16-19 Mart 2017 tarihleri arasında ATO Kongre Merkezinde gerçekleşen ART ANKARA 3. Çağdaş Sanat Fuarı’na (3. Contemporary Art Fair) bir stand ile katıldık.

20 ülkeden gelen 600 sanatçının, 2 bin eserinin  10 bin metrekarelik alanda sergilendiği 3. ARTANKARA Fuarını, 40.000 kişi ziyaret etti.    16-19 Mart tarihleri arasında, standımızı ziyaret eden sanatsever ve sanatçılara, Çocuk Felci, etkileri, Dünyada ve Türkiyede Rotary ve Rotarynin çocuk felcine katkıları konusunda bilgi verilmiştir.

Stand’da kurduğumuz bir TV aracılığı ile de görsel olarak verdiğimiz bilgiler pekiştirilmiştir. Fırsat buldukça, sanatçılar ile bir araya gelinerek onlara Rotary hakkında ayakta yapılan toplantılar ile bilgilendirme yapılmıştır. Bu etkinlik ile, Rotary ve Rotary faaliyetlerinin sanat camiası ve bu fuara katılan sanatseverlere duyurulması sağlanmış, Rotary, Çocuk Felci  el broşürleri dağıtılmıştır.

Standımızı ziyaret ederek, Ek’teki broşürde detayı verilen “Çocuk   Felcine Son/ End POLIO NOW ” projemize  eser bağışı ile katkıda bulunan sanatçıların resimlerinden 17 tanesi , Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü tarafından 30 Nisan 2017 tarihinde yapılacak RC Müzayede de satışa sunulacaktır. Diğer resimlerin ise   Mayıs ayında RC Müzayede’de satışa sunulması hedeflenmektedir. Elde edilen gelir ile binlerce çocuğun aşılanması planlanmıştır. Geçen sene, aynı yöntem ile, Kulübümüz tarafından sağlanan gelir ile 40.000 çocuğun aşılanması sağlanmıştır.

4 gün boyunca sanatçılardan bağış niteliğinde eserler toplanmış, adresimizi alan sanatçılardan eser bağışı hala devam etmektedir. Toplam bağış sayısı 28 adet resim olmuştur.

Başladığı 1985 yılından bu yana 124 ülkeden yalnızca 2 ülkeye inen çocuk felci hastalığına sebep olan virüsü yeryüzünden silmeye yönelik yürütülen projede, bugüne kadar 2.5 milyar çocuk aşılanmıştır. Geçtiğimiz yıl Nijerya’da yok edilmeye çalışılan virüs ile Afrika kıtası, virüsün görülmediği kıtalara eklenmiş oldu. Afganistan ve Pakistan’da yapılacak aşılamalar ile hastalığın yeryüzünden tamamen silinmesi hedeflenmektedir.

"Çocuk Felcine Son - END POLIO NOW" Art Ankara Sanat Projesi