Sincan Kapalı Kadın Cezaevinde " Kendi Kendine Meme Muayenesi" Projesi

2430 Bölge Erken tanı ve Sağlık Komitesi Başkanı Elif Özkaleli Vardar tarafından İskenderundaki Başkanlar Yarı Yıl toplantısında tanıtılan cihaz, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Kaya ve Dr. Fisun Sözen tarafından, Ankara Sincan Kapalı Kadın Cezaevine 25 Ocak 2017 tarihinde projeyi başlatmak için götürüldü.

Cihazı teslim etmeden önce, cihazın kullanımı Dr. Fisun tarafından cezaevi yetkililerine ve mahkumlara tanıtılarak, "Kendi Kendine Meme Muayene" projesi başlatıldı. Erken tanı için çok büyük bir fırsat yaratan bu proje ile ilgili olarak, Cezaevindeki kadınlar tarafından kontrollerin yapılmasınin iki haftalık süre içinde tamamlanacağı düşünülmüştür.

Kadın mahkumların ve personelin "Kendi Kendine Meme Muayenesi" yapmalarını gösteren ve öğreten cihaz, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü tarafından ilk defa 2430 Bölgede hizmete sunuldu.

Sincan Kapalı Kadın Cezaevinde " Kendi Kendine Meme Muayenesi" Projesi

• Proje Sahibi: Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Sincan Kapalı Kadın Cezaevinde " Kendi Kendine Meme Muayenesi" Projesi
  • Tarih: 15 Eki 2016