ART ANKARA RESİM BAĞIŞLARI ( ÇOCUK FELCİ) İLK MÜZAYEDESİ (30.04.2017)

2016-2017 Rotary dönemi teması olan, “Rotary İnsanlığa Hizmet Eder” temasına uygun olarak, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü üyeleri ve Eşlerimizle birlikte,
16-19 Mart tarihlerinde, ARTANKARA 3. Çağdaş Sanat Fuarında, Çocuk Felcine Son (End Polio Now) teması ile bir stand açtık.

Bu stand’ı açarak, Rotary’nin 30 yıldır sürdürdüğü Dünya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu projesi olan, Çocuk Felcine Son (End Polio Now) yararına 33 sanatçı ve koleksiyonerden bağış eserler topladık. Toplam 28 eser bağışı yapıldı. Eser bağışları devam etmektedir.

Topladığımız bu eserleri, iki parti halinde Müzayede’ler de sizlerin beğenisine sunmayı amaçladık.

İlk Müzayede 30 Nisan tarihinde yapıldı ve bu müzayede 17 eser yer aldı.

Aşağıdaki metinde belirtildiği gibi projemiz , Müzayedeye katılan sanatseverlere müzayede öncesi Kulüp Başkanı Cengiz Kaya tarafından duyuruldu.

Duyuru metni şu şekildedir;

" Başladığı 1985 yılından bu yana, 124 ülkeden yalnızca 2 ülkeye inen, Çocuk Felci Hastalığına sebep olan virüsü, yeryüzünden silmeye yönelik yürütülen bu ROTARY projesi ile, bugüne kadar 2.5 milyar çocuk aşılandı.

Geçtiğimiz yıl Nijerya’da yok edilen virüs ile, Afrika kıtası virüsün görülmediği kıtalara eklenmiş oldu.

Afganistan ve Pakistan’da yapılacak aşılamalar ile hastalığın yeryüzünden tamamen silinmesi hedefleniyor.

Ülkemizde, 1985 yılında bu projeyi başlatan Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü, Geçen Rotary dönemindeki ÇOCUK FELCİ projemizden Elde edilen gelir ile 40.000 çocuğu aşılatmıştır.

Bu dönemde sanatseverlerin beğenisine sunduğumuz eserlerle, binlerce çocuğu daha aşılatacağız.

Fuarda; Kulübümüze resim bağışında bulunan ve bu Müzayede’de eserleri sizlere sunulan;

• FÜSUN GÖNDER,
  • Vahide Gürsel,
  • EFE KASAPLAR,
  • Selman Uzun,
  • AIDA ARGHAVANİ,
  • Haluk Evitan,
  • YONG MOON KİM,
  • Hüseyin SARTAŞ,
  • ÇAĞDAŞ İLİM,
  • Serpil Otay,
  • ARMAN ALLAHVERDİYAN,
  • Çiğdem KABATEPE,
  • ÖMÜR ATAY,
  • Berrin Duma,
  • SAADET YÜKSEL,
  • Şükran İstanbullu,

isimli sanatçılarımıza, Ve

Her fırsatta Sivil Toplum kuruluşları ile projelerde birlikte olan, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü’ne yapılan resim bağışlarına, bugünkü Müzayede yer veren RAHMİ ÇÖĞENDEZ Bey’e de huzurlarınızda Kulübüm adına teşekkür ederim."

Katılanların Rotary ve Çocuk Felci hakkında bilgilendirildiği Müzayede, heyecanlı bir şekilde gerçekleşti ve 17 eser satıldı.  İlk Müzayededen elde edilen 1258 dolar gelir, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü adına UR Polio Fonuna aktarıldı.

ART ANKARA RESİM BAĞIŞLARI ( ÇOCUK FELCİ) İLK MÜZAYEDESİ (30.04.2017)

• Proje Sahibi: Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
  • Proje Adı: ART ANKARA RESİM BAĞIŞLARI ( ÇOCUK FELCİ) İLK MÜZAYEDESİ (30.04.2017)
  • Tarih: 19 Mar 2017