UNICEF Türkiye Milli Komitesi, Rotarynin "EĞİTİM DOSTLARI PLATFORMU " Projesinin ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine katkı sağlayacağına inanmaktadır. Eğitim Dostları Platformunda yer alan projeler 2420 Rotary Bölge Federasyonu çatısı altında yürütülmektedir. Bu platformda, Milli eğitim Bakanlığına bağlı okulların ihtiyaçları proje şeklinde oluşturulmaktadır.

KARS ilinin DİGOR ilçesindeki okul öğretmeni Nurcan Öğretmen tarafından oluşturulan ihtiyaç listesi, "DAĞLARDAKİ SAYILARI GÖREBİLSEM" isimli bir proje ile Rotary "Eğitim Dostları Platformu" nda yer almıştır.

2089 TL.lik ihtiyaç listesi, Asamblede, ROTARY EĞİTİM DOSTLARI Platformu tarafından yapılan bir çağrı ile " 4379 " SMS mesajı ile 2850 TL.lik oluşturulan bir fon ile karşılanmıştır. Oluşturulan bu fon ile Karsın DİGOR   ilçesindeki bir okulun ihtiyaçları karşılanmıştır.

Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü tarafından 12-16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen  2430. Bölge BES ve Asamblesinin  Gala Gecesinde, bu proje 2420. Rotary Bölgesi GDG. Seha Sadıklar tarafından  Ankara Bahçelievler Rotary Kulübüne armağan edilmiştir. Bu jest Ankara Bahçelievler Kulübü tarafından büyük bir mutlulukla karşılanmıştır.

Proje ile ilgili bilgi eklerdedir.

Bu proje 2420. ve 2430. Bölgelerin ortak projesi olması açısından önemli bir projedir.

• Proje Sahibi: Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
  • Proje Adı: UNICEF- 2420. Rotary Federasyonu "Rotary Eğitim Dostları Platformu" Projesine Destek Vermek
  • Tarih: 16 Nis 2017