Rotary Toplum Birlikleri

Rotary Toplum Birlikleri nedir?

Rotary Toplum Birlikleri, çevremizde, okullarımızda, kırsal kesimlerde, şehir merkezi dışında  yaşayan insanların, sosyal ve ekonomik yaşam şartlarını iyileştirmek için ,Rotary’nin hizmet anlayışı ile, Rotary kulüplerinin hamiliğinde, Rotaryen olmayan insanlardan oluşan sivil toplum örgütüdür.

Rotary’nin hizmet üreteceği mahalle, köy, okul ,engelliler derneği vs. gibi yerlerde Rotaryen olmayan 10 kişi bir araya gelerek RTB’lerini kurarlar.

Kurucuları tamamen halkın içindendir. Rotaryen üyeleri yoktur, ancak hizmet eden, onlarla birlikte hareket eden Rotaryenler vardır.

RTB ne üretir?

RTB kuruluşunda Rotaryenler, hizmet üretecekleri ve RTB kuracakları bölgede çalışmalar yapar, bölgenin eksiklerini tespit eder, öncelik sırasına koyar ve RTB üyeleri ile projelerini hayata geçirirler.

Bu projeler ;

- EVKA
- Erken Tanı Hayat Kurtarır
- ‘Toplum Liderleri Geliyor’ gibi Rotary’nin önemli projelerinin yanı sıra,
- Mikro kredi ile iş geliştirme projeleri
- İçme suyu projesi
- Okuma yazma projesi
- Biçki dikiş atölyesi
- Meslek edindirme projeleri
- Sağlık projeleri
- Çevre düzenlemeleri
- Hayvancılık
- Bahçecilik gibi halkın yararına olabilecek olan her projedir.

Tüm bu projelerde halkın bilinçlenmesi, eğitilmesi ve yararlanması hedeflenir.