26 Kasım 2016 tarihinde TEGV Semahat - Dr. Nusret Arsel Eğitim Gönüllüleri Parkında Çankaya Rotary Kulübü ile birlikte verilen "Göz Sağlığı" projesinin yaygınlaştırılması için, bu proje planlanmıştır.

Bu proje Çankaya Rotary Kulübü ile ortak bir projedir.

Çocuklarda ilk 4 yaşına kadar olan süreçte tespit edilebilen göz kusurları tamamiyle iyileştirilebilmektedir.
Bu nedenle erken teşhisin bu kadar önemli olduğu ve genelde çocuklarımızın ilköğretim öncesi ana okullarında eğitim aldığı düşünüldüğünde, Ana okullarındaki eğitimcilerin göz kusurlarının erken teşhisi için bir eğitim almalarının önemliliği aşikardır.

Bu nedenle Göz Sağlığı Eğitiminin ana okulu eğitimcilere zorunlu hale getirilmesi için bir kanun maddesi ile yasalaştırılması planlanmıştır.

• Proje Sahibi: Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Ana Okulu Eğitmenlerine Göz Kusurları Farkındalığı Eğitiminin Zorunlu Hale Getirilmesi
  • Tarih: 28 Tem 2016