Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü olarak, Uluslararası Rotary Vakfı’nın 100. Yılında, RC Müzayedenin 100. Müzayedesi’ne 10 eserle katılmaya karar verdiğimiz projemizi 18.12.2016 tarihinde gerçekleştirdik.

Çok değerli sanatçıların eserlerinin yer aldığı RC Müzayedenin 100. Müzayedesine, değerli sanatçıların Kulübümüze bağışladığı 10 önemli eser ile katıldık.

Kulübümüze resim bağışında bulanan sanatçılar ;

• Şükran İstanbullu
  • Hüseyin Cahit Derman
  • Nihat Evren Derman
  • Sabri Akça
  • Mustafa Ayaz
  • Ayten Çam
  • Hüseyin Sertaş
  • Teymur Ağalıoğlu
  • Mehmet Akkaya
  • Rahmi Çöğendez Kolleksiyonundan 1 resim

Bu eserlerin satılmasıyla elde edilen gelir, dünyada yüz yıldır kaynaklarını Dünya Barışı, Temiz Su-Hijyen, Anne ve Çocuk Sağlığı, Temel Eğitim ve Okuryazarlık, Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma, Hastalıkları Önleme ve Tedavi için, son 30 yılda ise özellikle dünyada çocuk felcini sonlandırmak için seferber eden Rotary’nin, Türkiye’de ve dünya’da yapacağı Toplum Projelerinde kullanılacak.

Çoksayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı Müzayede de, açılış sonrası Ankara Bahçelievler Kulübü Başkanı Cengiz Kaya tarafından, Rotary, Rotarynin çalışma alanları ve Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü hakkında bir konuşma yapıldı. Bu proje ile Kulüp projelerimize fon oluşturulması yanısıra Rotarynin topluma özellikle de sanatçı ve sanatçılara duyurulması sağlanmıştır.

Müzayede  katılanlara "ROTARY" tanıtım broşürü ve "GIDA GÜVENLİĞİ ve TAGŞİŞ" broşürleri dağıtılmıştır.

Müzayede ye Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü üyelerinin yanısıra Ankara Kulüplerinden çok sayıda katılım olmuştur.

• Proje Sahibi: Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Rotary Vakfının 100. Yılında Resim Müzayedesi ile Rotary Toplum Projelerimize Fon Yaratmak Projesi
  • Tarih: 01 Eki 2016