ROTARY KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı İznik Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine “Rotary Eğitim Dostları projesi” kapsamında spor malzemesi yardımında bulunuldu.

UR. 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün tarafından organize edilen ve UR. 2420. Bölge Federasyonuna bağlı İstanbul Caddebostan Rotary Kulübü ve UR. 2430. Bölge Federasyonu kulüplerinden Adana Güney Rotary Kulübünün de maddi destekleriyle 52 öğrencisi bulunan Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı İznik Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine spor malzemeleri alınarak Yetkili Okul Müdürü Şükrü Durgut’a teslim edildi.

“Rotary Eğitim Dostları projesi” Rotary ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokol ile toplanan yardım ve bağışları ihtiyaç sahibi okul ve öğrencilere ulaştırdığını belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mahmut Esmer, amaçlarını şöyle anlattı:

“Ülkemizin ve gençlerimizin gelişiminde eğitimin öneminin farkına varılarak, Türkiye genelinde tüm çocuklarımıza eşit eğitim ve kendini geliştirme imkanları sunmak, çocuklarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için öğretmenlerimize destek olmaktır. Bu bağlamda her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde farklı okulların ve bu okullarda eğitim gören öğrencilerimize destek olmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projede bizlere destek olan kardeş kulübümüz İstanbul Caddebostan Rotary Kulübü ve Adana Güney Rotary Kulübünün başkanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Eğitim için tüm rotaryenlerin her zaman güçlerini birleştirdiğini belirten UR 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet;”İznik Köyü İlköğretim Okuluna yıllar önce yine Amerika’daki Rotaryen dostlarımızın maddi yardımları ile Tuvalet ve çeşme onarımı yapıldı. Silicon Walley Star Rotary Clup dünyanın öbür ucundan İznik Köyüne kardeş elini uzattı. Bugün yine bu güzel örneği Türk Rotary Kulüplerimizin desteği ile bir kez daha yaşadık. Öğrencilerimizin spor yapabilmeleri için minyatür kaleler, futbol topları, masa tenisi ve raketler, ayrıca farklı ve eğlenceli bir spor dalı olan Badminton raket ve topları ile öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamaya çalıştık” dedi

ROTARY KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİNİ SEVİNDİRDİ

• Proje Sahibi: Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü