Guvernör ziyareti

ROTARY BÖLGE GUVERNÖRÜ ADIYAMAN’DA

1. Türkiye 2430. Bölge Federasyonu 2017-2018 dönem Guvernörü Serdar Ünlü ve eşi Nilüfer yeni dönem kulüp ziyaretleri kapsamında Adıyaman’a geldi.

Yeni dönem kulüp ziyaretleri kapsamında Adyaman’a gelen 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü ve eşi Nilüfer Ünlü, Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet ile birlikte Adıyaman’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mahmut Esmer ve kulüp üyeleri ile birlikte Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya’ya nezaket ziyaretinde bulunarak Rotary’nin Türkiye’de ve Adıyaman’da gerçekleştirdikleri eğitim projeleri hakkında görüştüler.

Adıyaman’da yeni köy okullarına ihtiyaç olduğunu belirten Milli eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Rotary’nin imkânlar doğrultusunda Adıyaman’da 2 veya 3 derslikli bir okul yapımında desteklerini beklediklerini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptığı başarılı projelerle Nemrut Rotary Kulübünün dikkatleri her zaman üzerine çekmeyi başardığını belirten 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, kulübün özellikle 17 yıldır başarı ile sürdürdüğü “Engellilerle Zirvede-Nemrut’a Tırnmanıyoruz” projesinin önümüzdeki Ekim ayında çok geniş bir katılım ile 18. Cisini düzenlemek amacıyla çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Nemrut Rotary Kulübü üyeleriyle düzenlenen toplantıya katılan 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, yeni dönem başkanlığını yürütürken birçok soysal ve toplumsal proje için çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

Rotary 2430. Bölgenin bu yıl Adıyaman’da başta eğitim projeleri olmak üzere kentin sosyal gelişimine katkı sağlayacak bir çok projeye destek vereceklerini belirtirken, Adıyaman’ın Türkiye genelinde engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekerek Dünyanın 8. Harikası Nemrut dağının da tanıtımına büyük katkılar sağladığını söyledi.

Adıyaman’ın harika bir susporları merkezine sahip olduğuna dikkat çeken Ünlü, gençlerin spor yapmalarını her zaman önemsiyoruz diyerek şöyle konuştu:

“Atatürk Barajında su sporlarının yaygınlaşması bence en çok Adıyaman’ın yıldızını parlatır. Özellikle gençlerin bölgede kürek çektiklerini görmek bizleri çok mutlu etti. Belki istenilen düzeyde bir tanıtım ve büyük yarışlar düzenlenebilirse Adıyaman’ın Türkiye’deki en iyi tesise ve su sporları için en uygun Baraj gölüne sahip olduğu tescillenir. Böylece bu kentin su sporlarında bir cazibe merkezi olması kaçınılmaz hale gelebilir. Bizler Rotary olarak bu konuda elimizden gelen desteği verebilmek için çalışmak istiyoruz. Umarım farklı illerden sporcuların katılımını sağlayabileceğimiz bir yarış ile gençleri motive etmeyi başarırız.”

Guvernör ziyareti