REHABİLİTASYON MERKEZİNDE MÜZİK DİNLETİSİ

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Musiki cemiyeti ile birlikte ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında engellilerin müzikle rahabilitasyonuna destek veriyor.

Yaşam Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engellilerle keyifli bir program gerçekleştiren Adıyaman Musiki Cemiyeti Halk Müziği ve Sanat Müziği ekibi, proje kapsamında düzenledikleri mini bir konser ile çocukların birbirleriyle kaynaşmasına ve müzik eşliğinde gönüllerince eğlenebilmelerineimkan sağladı.

Engelli bireylerin yaşamlarına dokunabilmek için farklı projeler hazırladıklarını berlirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mahmut Esmer, Adıyaman Musiki Cemiyeti ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu proje kapsamında rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocukların sosyalleşmelerine ve birbirleriyle kaynaşarak keyifli bir gün geçirmelerini sağladıklarını söyledi.

Müziğin gerek engelli, gerekse normal insanların hayatlarında her zaman var olduğuna dikkat çeken Musiki Cemiyeti Başkanı İrfan Turan ise:”Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ile gerçekleştirdiğimiz bu proje çok önemli. Engelli olmalarına rağmen çocukların müziğe verdikleri tepki ve göstermiş oldukları ilgi onların bir anlamda rahatlamaları ve birbirleriyle kaynaşmalarına katkı sağlıyor. Böyle bir projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Engellilerinde bizler gibi eğlenmeye, arkadaşlıklar kurmaya ve sosyalleşmeye ihtiyaçları olduğunu ve onların her zaman desteklenmesi gerektiğini unutmamak lazım” dedi.

Engellilerin yaşamımızın bir parçası olduğunu asla unutmamamız gerekiyor diyen, Yaşam Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Tekin Binzet:”Çocuklarımızın eğitimlerinde hiç ayrım yapmıyoruz. Engelli olmak asla eğitime engel değildir. Bu eğitir sırasında onların birbirleriyle daha iyi iletişim kurmaları anlamında bu tür etkinlikleri her zaman önemsiyoruz. Ben kurumum adına böyle bir proje ile engelli çocuklarımızın hayatlarına dokunmaya çalışan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübüne ve Musiki Cemiyetine teşekkür ediyorum” dedi.

Dahi Çocuk Anaokulunun Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte engelli çocukların ve ailelerinin müziğin ritmi ile dans ederek eğlendikleri anlar yüzlerinde tebessüme ve mutluluğa dönüştü.

REHABİLİTASYON MERKEZİNDE MÜZİK DİNLETİSİ

• Proje Sahibi: Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü