ROTARY ENGELLİLERLE EL ELE ZİRVEDE XVII

Engellilerin sorunlarını ulusal ve uluslararası anlamda dile getirmek. Engelli insanlarımızı kaynaştırmak, farklı kültürden engellileri tanıştırarak yeni dostluklar kurulmasına ortam sağlamak.

Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerleri gezilerek kültürel mirasımıza sahip çıkmak.

Dünyanın 8.harikası Nemrut Dağı’na engellilerimizi çıkararak zoru başarmalarını sağlamak.

Rotary’nin yerel, ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımını yapmaktır

HEDEFİMİZ

Yerli ve yabancı engelliler, rotaryenler, sivil toplum kuruluşları, gönüllü anneler ve gençler.

PROJENİN GEREKÇESİ:

İstatistiklere göre Dünya nüfusunun % 8’i engellidir. Eğitimlerine gereken önem verilmediği ülkemizde, engellilerin topluma etkin bir şekilde katılmalarına ve sorunlarına dikkat çekmek, engellilerimizin de ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini görmelerini, gezmelerini sağlamak amacıyla düşünülmüştür.

PROJE VE ROTARY:

Proje, Rotary düşüncesi ile bir bütünlük içerisinde olup, Rotarynin Hizmet ve Avanülerinde böyle projeler yer almaktadır.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK:

24–26 Mayıs 2001 yılında birincisi ile başladığımız bu projemiz, aralıksız her yıl daha çok ilgi görerek devam etmektedir.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURULUŞLAR:

PROJENİN ROTARYE KATKISI:

Bu güne kadar yaptığımız 15 etkinlik ilk günkü coşku ile geçmiş, projemiz yerel ve ulusal basında yer alarak, ROTARY tanıtılmıştır.

PROJE KAYNAKLARI:

Kulüp üyeleri ve eşleri-Rotary dostları-Gönüllü gençler, Resmi kurum ve kuruluşlar  (iş birliği yapılan)-Kulüp faaliyet fonları, Sivil Toplum Örgütleri ve Sponsorlar

ROTARY ENGELLİLERLE EL ELE ZİRVEDE XVII