ÇİNİCİLİK SANATI HOBİ GURUBU

Amacımızz unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan Çinicilik sanatını Rotaryenlere öğretmek ve hobi hatta bir meslek olarak devam etmelerini sağlamak.
Ankara emek rotary kulübü üye ve eşlerinden oluşan hobi gurubu lalenaz çini atölyesinde çalışmalarına başlamış her hafta buluşarak boyamalar ve çiniler yapmaktadır.İlerleyen günlerde diğer rotary kulüplerinden de üyeler alarak daha kalabalık bir hobi grubu oluşturulacaktır.

1-) Hobi grubu 15 Ocakta Ankarada Lalenaz çini atölyesinde başlayacak kurs programıyla 1 ay eğitimler alacaklardır. Bu eğitimler sonrası çinicilik ile ilgili tüm bilgileri alacaklar ve kurs süresince boyamalar yaparak çiniler üreteceklerdir.

2-)Hobi grubu Alışveriş merkezlerinde yapılan çinilerden oluşan bir sergi       açacaktır.

3-)Hobi grubu herhangi bir işte çalışmayan üyelerine bir meslek kazandırarak bu işten kazanç elde etmeleri sağlanacaktır.

4-)Hobi grubunun oluşturduğu çinilerle ilgili hediyelik eşya ve plaketler tasarlanıp satışı sağlanacaktır. Bu satışı yapılan ürünlerin çinilerin değeri Polio bağışlanacaktır.

5-)Hobi grubu Çini kursu eğitimlerini tamamlayan ve de ileri derece kurslardan başarı sağlayan dostlarımız Bölgemizdeki toplum birliklerinde çinicilik dersleri vererek bölgesel kalkınmaya destek olacaktır.

6-)Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan çiniciliği tanıtarak meslek dalını ve meslek ustalarını desteklenmesi ve tanıtımının yapılması sağlanacaktır

ÇİNİCİLİK SANATI HOBİ GURUBU

• Proje Sahibi: Ankara Emek Rotary Kulübü