KARMA SERGİ

GELİN ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM

Ankara Emek Rotary Kulübü tarafından düzenlenen, tüm geliri Engellilerle engelsizlerin bir arada oynayabileceği Engelsiz Park yapında kullanılacak  karma sergi 15-17 Aralık tarihleri arasında  yardımsever ve sanatseverlerin ziyaretine açılacaktır. Sergi açılış kokteyl 15 Aralık Perşembe günü 19:00-20:30 saatleri arasında Tük Japon Vakfının Kültür Merkezinde gerçekleşecektir.

Nüfusun bu kadar çok olduğu ülkemizde engelli bireylerin gereksinimlerinin göz ardı edilmesi toplumsal bir eksikliktir. Bu eksikliğin Ankara’da yapılacak olan ENGELSİZ PARK projesi ile başlayarak tüm şehirlerimize yayılarak giderilmesi hedeflenmektedir. Böylece ülkemizde engelli bireylerin tüm alanlardaki gereksinimlerini karşılayacak bir hizmet anlayışı oluşmasına katkı sağlamak Ankara Emek Rotary Kulübünün en önemli amaçlarından biridir.

Hazırlanan projemizde engelli çocuk ve yetişkinleri, engeli olmayan diğer insanlarla ayrıştıracak değil birleştirecek bir yaklaşım benimseniyor. Örneğin sadece ve sadece engelli çocukların yararlanacağı bir oyun parkı kurmak hedefler arasında yer almıyor. Engelli çocukların, diğer çocuklarla birlikte, yan yana oynayabileceği parklar, hayal ediliyor.

KARMA SERGİ