Ankara Emek Rotary Kulübü toplantısına  Teknoloji ve iş dünyasının başarılı ismi Dr. R. Erdem Erkul “ İnovasyonların ve Teknolojinin Yıkıcı Etkileri ,Dijital Dönüşüm” konulu söyleşisi ile konuk oldu. Son yıllarda artan endüstriyel faaliyetlerle birlikte, çevre kirliliği, küresel ısınma, iklim değişikliği ve kuraklık gibi çevre sorunları daha çok gündemimizde yer alıyor. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Dr. R. Erdem Erkul “En dikkat çeken teknolojilerden biri yapay zeka” açıklamasında bulundu. Sürdürülebilirlik ve teknoloji dediğimizde ise son zamanlarda adından en çok söz ettiren teknoloji “yapay zeka” olduğunu belirten Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Dr. R. Erdem Erkul, “Bugün teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik açısından ana oyuncular diyebiliriz. Bu anlamda en dikkat çeken teknolojilerden biri yapay zeka. Pek çok çevre sorunun çözülmesinde veri analitiği ve yapay zekanın rolü büyük olacak. Yapay zeka ile su kaçaklarını ve orman yangınlarını tespit etme anlamında ileri ve gelişmiş teknolojiler ürettik. Enerji kaynaklarının verimli kullanımı, tasarrufa dayalı akıllı şehircilik projeleri derken liste uzayıp gidiyor… Örneğin, sürdürülebilirliği doğrudan hedef alıyoruz ve iklim değişikliği problemlerine yeni nesil teknolojiler ile çözümler arıyoruz. Bu anlamda, orman yangınları, kaçak su tespiti, arıcılık ve tarım alanlarında yapay zeka desteğiyle geliştirdiğimiz projeler var. Konu yapay zeka olduğunda biraz hayal gücüyle bambaşka çözümlere ulaşabiliyorsunuz” dedi. Söyleşi sonunda Ankara Emek Rotary Kulübü başkanı Filiz Erol ; kulüp üyelerine katılımları , Dr. R. Erdem Erkul’ a da bu faydalı söyleşi ve değerli katkıları için teşekkür plaketi takdim etti.

• Proje Sahibi: Ankara Emek Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Ankara Emek Rotary Kulübü - Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma Ayı-Erdem Erkul Söyleşisi
  • Tarih: 02 Kas 2021