DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayımlanan "Fiziksel Aktivite Raporu"nda, yetersiz fiziksel aktivitenin birçok hastalığın gelişmesinde etkili olduğu belirtilerek, her yıl hareketsizlik nedeniyle dünyada ortalama 3,2 milyon kişinin hayatını kaybettiği ve her üç yetişkinden birinin fiziksel olarak aktif yaşam tarzı sürdürmediği ifade edildi.

UR 2430. Bölge Erken Tanı Sağlık Komitesi olarak Dünya Yürüyüş günü haftasında 2 Ekim 2016 tarihinde Hacettepe Beyaz Ev’de Ankara Kulüpleri ortak Brunch’ını, Ankara Emek Rotary Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Sponsorumuz Acıbadem Hastaneleri brunch sonrası katılımcılara pilates ve Yoga ,hamilelere hamile yogası eğitimleri verdi.

Amacımız Rotaryenler ve aileleri olarak, toplumun hareketli yaşamın önemini daha iyi anlayabilmesi ve bunu hayatın bir parçası haline getirmesi için ulusal ve yerel yapılanmalara daha fazla yer verilmesi gerektiğinin dikkatini çekmektir.

DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ

• Proje Sahibi: Ankara Emek Rotary Kulübü