Gıda Güvenliği Ve tahşiş

Ülkemizde tüketicilerin bilinç eksikliği ve dikkatsizliğinden faydalanan bazı üreticiler,cezaların hafifliği ve denetimlerin
yetersizliğini fırsat bilerek,haksız kazanç uğruna taklit ve tağşiş e yönelmektedir.Bunun engellenmesinin en önemli yolu,toplum bilincinin gelişmesidir.
Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığının denetim yapması yanında vatandaşların bilinçli ve dikkatli birer tüketici olmaları,aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka okumaları,dökme olarak tabir edilen menşei belli olmayan veya şüpheli olan gıda maddelerini alırken dikkatli ve sorgulayıcı olmalarını istiyoruz.

işte bu sebeplerden dolayı,Adanadaki 6 kulüp ve Bükreş levant rotary kulübü 2016-2017 dönemi asamblesinde bir ortak protokol imzalayarak bu projeyi beraber hayata geçirmeye başladık.
hazırlanan türkçe broşürler(ekte) her kulüp tarafından okullarda dağıtılarak birer seminer verilerek gıda güvenliğinin önemine vurgu yapıldı.

Çukurova Rotary kulübü,gıda güvenliği eğitimini
adana abdioğlu kazime özler ilkokulunda
adana cevdet çamurdan ilköğretim okulunda
özel çağ kolejinde
ve tarsus amerikan kolejinde-interactlarla
vermiş ve broşürleri dağıtmıştır.

Gıda Güvenliği Ve tahşiş