Adana Çukurova RK Abdioğlu RTB "Kırkyama Atölyesi"

Adana Çukurova RK Abdioğlu RTB bayanlarına yönelik 8 haftalık Kırkyama Atölyesi tamamlandı.

Kulübümüzün Abdioğlu Rotary Toplum Birliğinde köy hanımlarına yönelik olarak düzenlen "Kırkyama Atölyesi" 28 Ekim’de 15 bayanın katılımı ile yapılan tanıtım toplantısı ile başladı. Takip eden 4 Kasım – 23 Aralık tarihleri arasında 8 hafta boyu her Cumartesi günü 10:00 – 13:00 saatleri arasında çalışmalar düzenli olarak devam etti. Kırkyama ustaları Aysun Benker ve Durdu Teymen yönetiminde gerçekleşen çalışmalarda katılan bayanlar yeni kırkyama tekniklerini samimi bir ortamda öğrendi ve geliştirdi. Atölyede kullanılan tüm alet, malzeme ve kumaşlar kulübümüz eşleri tarafından doğrudan gönüllü olarak tedarik edildi.

Atölyenin son günü 23 Aralıkta çalışmaların ardından atölyeyi tamamlayan 10 bayana katılım sertifikaları verildi, üye eşlerimizin de katılımıyla beraber düzenlenen yemek hep beraber yenildi.

Bayanlar kendi evlerinde çalışmaya devam ederek Nisan ayında Adana’da 75. Yıl Sanat Galerisinde düzenlenecek kırkyama sergisinde sergilenecek eserlerini üretecekler.

Adana Çukurova RK Abdioğlu RTB "Kırkyama Atölyesi"

• Proje Sahibi: Adana Çukurova Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Adana Çukurova RK Abdioğlu RTB "Kırkyama Atölyesi"
  • Tarih: 28 Eki 2017