Adana Çukurova RK Sağlık Taraması

8 Mart Dünya Böbrek Günü vesilesiyle 10 Mart Cumartesi günü Abdioğlu RTB'mizde üye eşimiz Prof. Dr. Neslihan Seyrek önderliğinde hipertansiyon taraması yapıldı.

Adana Yüreğir Kaymakamlığından Abdioğlu Kazime Özler Ortaokulunun kullanılması için alınan izni takiben 7'den 70'e tüm köy halkının davet edildiği taramanın duyurusu yapılarak Türk Nefroloji Derneği ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin yönetiminde ve sağlık personeli ile hipertansiyon sağlık taraması gerçekleşti.

Büyük çoğunluğu erişkin kadın ve refakatlerindeki çeşitli yaşlarda çocuktan oluşan toplam 238 kişinin tansiyon kontrolü yanında yaş, boy, kg ve göbek çevre ölçümleri Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kenan Ateş ve Ç.Ü. Nefroloji Bölümü Prof. Dr. İbrahim Karayaylalı gözetiminde gönüllü Ç.Ü. iç hastalıklar, nefroloji ve çocuk hastalıkları 5 uzman doktoru ile 5 uzman hemşire ve sağlık personeli tarafından yapıldı. Taramaya katılan kişilere doğru beslenme ve tansiyon-böbrek sağlığı için tavsiyelerde bulunuldu.

Yüksek tansiyon tespit edilen kişilerin takip ve tedavileri kendileri ile doğrudan irtibat kurularak devam edecektir.

Adana Çukurova RK Sağlık Taraması