103. RYLA SEMİNERİ

103. Ryla Düzenleme görevinin Kulübümüze verilmesinin akabinde , Dönem başında 2 Rotaract , 2 Rotaryen Eşi ve 4 Rotaryenden oluşan Komitemizle birlikte hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Komitemiz haftalık toplantılar halinde, projenin tüm planlamasını yaptı ve her komite toplantısı sonrasında da raporlamasını yaparak bunu Kulübümüzle paylaştıtılar. Yaklaşık 3,5 ay süren bir çalışma sonucunda , keyifli ve başarılı bir proje ortaya çıkmış oldu.

Gazi Rotary Kulübü olarak, projenin gerçekleştirilmesindeki en büyük hedefimiz ;RYLAnın insana dokunması, gençleri anlamak ve Rotary’ı anlatmak için harika bir fırsat olması ve en önemlisi geleceğimizi şekillendirecek gençlerin liderlik ve yönetim becerelerini geliştirmesidir.

Projemizin finansmanı, 2430 Bölgeden katılım gösteren 27 Kulübümüz , 2 sponsorumuz ve 1 öğrenci de Kulübümüz tarafından sponsor edilerek sağlanmıştır. Ayrıca öğrencilere dağıtılan çanta, materyeller ve tişörtlerin maliyeti sponsor geliri ile sağlanmıştır. Rylistlerimiz gala gecesinde, kendilerine verilen bu çantaları ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderilmek üzere Rotaract Kulübümüze teslim etmişlerdir.
2016 – 2017 hizmet döneminde ‘Geleceğimiz Gençlerimiz’ vurgusundan yola çıkarak, Rotary’nin gençlere yönelik en özel projelerinden biri Rotary Yarının Liderlerini Arıyor eğitim seminerlerinden 103.sünü Bölge Kulüplerimizin desteğiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 20 – 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Ankara Hotel Midi’de 30 başarılı katılımcı ile tamamlamış bulunuyoruz. Eğitim seminerlerimize, 11 katılımcımız farklı illerden, 19 katılımcımız ise Ankara’dan katılım göstermiştir.Ayrıca 103. Ryla Basında geniş bir yer almıştır.

20 Ekim tarihinde Anıtkabir ziyareti ile başlayan seminerimizde, Gençlerimizle ile birlikte Atamızın huzurundaydık. Anıtkabir Özel Defterine Gazi Rotary Kulübü ve 103. RYLA katılımcısı Gençler olarak duygularımızı ifade ettik.. Anıtkabir ziyaretimizden sonra otelimize döndük .

Gelecek Dönem Guvernörü Rtn. Serdar Ünlü ve değerli eşi Nilüfer Ünlü, Guvernör Yardımcımız Rtn. Çağlar Yamaner, Ryla Ana Komite Başkanı Rtn. Can Çığırgan , Ryla Ana Komite Üyeleri Rtn. Kemal Ketrez, Rtn. Süha Okçabollu , Bolu Rotary Kulübü Üyeleri Rtn. Erdal Yıldırım, Rtn. Orhan Bülbül ve Kızılay Rotary Kulübü Üyesi Rtn. Ogan Keskin katılımları ile açılış ve bayrak törenimizi gerçekleştirdik. Her biri konusunda uzman 13 konuşmacı ile programımızı tamamladık. 23 Ekim Cumartesi günü, Odtü Orienteering ve Navigayon Takımının desteği ile birlikte, Odtü Kampüste Liderlik ve Takım Oyunlarını gerçekleştirdik. Gençlerimiz ve bizler için de son derece keyifliydi. Değerlendirme ve seçim sonucunda, katılımcı gençlerin kendi oyları sonucunda sevgili Betül Çetin ve sevgili Emirhan Koç eşit oy alarak RYLA Liderliğini paylaşmıştır.

Ardından seminerimizi şık bir gala yemeği ile taçlandırarak , katıımcılarımıza sertifalarımızı sunduk. Ryla Katılımcılarımızdan aldığımız geri bildirimler ve yolcu ederken yüzlerindeki tebessüm herşeyin çok ötesindeydi... Gençlerimizin içinde var olduğuna inandığımız liderlik potansiyellerinin farkına varmalarında yardımcı olmak bizler için büyük mutluluktu.  Başta Ana Komite Başkanımız Can Çığırgan ve Kulüp Komite Başkanımız Alper Ayalp ve Deniz olmak üzere tüm Komitemize ve Gazi Rotary Ailesine, emekleri çok olan Eşlerimize ve Gazi Rotaract Ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

103. RYLA SEMİNERİ

KULÜBÜN DİĞER PROJELERİ