SEYHAN RK - YETİŞTİRME YURDUNDAN YAŞ NEDENİYLE ÇIKARTILMIŞ GENÇ KIZLAR PROJESİ

KULÜBÜMÜZ YETİŞTİRME YURDUNDAN YAŞ NEDENİYLE ÇIKARTILMIŞ GENÇ KIZLAR KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK İÇİN BU KONUDA ÇOK KAPSAMLI ÇALIŞMALARI OLAN "HAYAT SENDE" DERNEĞİNİ DESTEKLEME VE TANITIMINA KATKIDA BULUNMA KARARI ALMIŞTIR.
HAYAT SENDE DERNEĞİ KAMPANYALARI SAYESİNDE YETİŞTİRME YURDUNDAN GENÇLERİN ÇIKARTILMA YAŞI 18 DEN 21 E YÜKSELTİLMİŞTİR. YASA ÇIKMAK ÜZEREDİR.

AYRICA DERNEĞİN BULDUĞU YETİŞTİRME YURDUNDAN YAŞ NEDENİYLE AYRILMIŞ VE BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDE HALI VE KİLİM DOKUMA BÖLÜMÜNDE OKUYAN İŞİTME ENGELLİ BİR GENÇ KIZIMIZ KULÜP BURSİYERLERİMİZ ARASINA ALINMIŞTIR VE DÜZENLİ OLARAK OKUL HAYATI BOYUNCA BURSİYERİMİZ OLACAKTIR. GENÇ KIZIMIZA OKULU BİTİNCEYE KADAR HER AY 150 TL BURS YARDIMINDA BULUNULACAKTIR VE BURS VERİLMEYE BU AY İTİBARİYLE BAŞLANMIŞTIR.

Kulübümüz, yetiştirme yurdundan yaş nedeni ile çıkartılmış genç kızlar ile ilgili bir farkındalık yaratma projesi gerçekleştirmiştir. Kulübümüz yetiştirme yurtlarından çıkartılmış gençlere burs veren, onları yaz kamplarına gönderen, onlara mentorluk yapılmasını sağlayan, hatta düzenlediği kampanyalar sayesinde yurtlardan çıkarılma yaşının 18’den 22’ye çıkartılmasını resmi olarak sağlayarak büyük bir başarıya imza atan HAYAT SENDE Derneği’ne hem derneğin tanıtımını yaparak hem de onlara maddi yardım yaparak katkı sağlamaktadır. Kulübümüz hem bu derneğin koruması altında olan, yurttan ayrılmış ve üniversitede okuyan bir genç kızı düzenli bursiyerleri arasına almıştır hem de kulüp facebook ve instagram sayfalarında dernek hakkında bilgi paylaşarak onlara destek çağrısı yapmıştır.

SEYHAN RK - YETİŞTİRME YURDUNDAN YAŞ NEDENİYLE ÇIKARTILMIŞ GENÇ KIZLAR PROJESİ

• Proje Sahibi: Adana Seyhan Rotary Kulübü
  • Proje Adı: SEYHAN RK - YETİŞTİRME YURDUNDAN YAŞ NEDENİYLE ÇIKARTILMIŞ GENÇ KIZLAR PROJESİ
  • Tarih: 01 Tem 2018