POLATLI ANADOLU BACILARI KADIN TOPLUMA VE EKONOMİYE KAZANDIRILMASI

Ankaranın bir ilçesi olan Polatlıda sosya ekonomik anlamada güçsüz olan 20 köy kadını Polatlı belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda seçildi. Polatlı ticaret odası ile görüşülerek bu kadınlarımıza pancar üreticilerinden sağlanan pancar desteği ile ve Başkanet Üniversitesinin Eğitim Programları ile ekonomiye kazandırılmaya çalışıldı.

Bu kadınlara özel yöntemler ile pancardan pekmez üretilmesi öğretildi bu konuda Başkent Üniversitesi destek oldu. Polatlı Belediyesi bu kadınlara üretim yapabilmeleri için bir yer tahsis ettti, kadınlar pekmez yapmayı ve kavonozlamayı öğrendiler bu konuda kulübmüz onlara eğitim verdi. Daha sonra bu pancarların satılabilmesi için kooparatif kurulması konusunda eğitimler verildi ve ticaret odası ile görüşüp kooparatif kurmaları sağlandı.

Mayıs 2017 ayı içerinde pazarlama satış teknikleri ve liderlik eğitimleri verilecek önümüzdeki dönemde de bu kadın koopartifi ile bir toplum birliği oluşturma çalışmalarımız devam ediyor, dolayısı ile sürdürülebilir bir proje haline gelmiştir.20 Kadın toplıumumuza eğitilerek toplumumuza hem girişimci hemde üretici olarak topluma kazandırılmıştır. Bu kadınların hammadeleri pancarı temin rahatlık ile temin edebilmleri için kulübümüz desteğini devam ettirecektir, bu kadınlarımıza yönelik diğer Rotary projeleride yapılacaktır(Sağlık taramaları, Erken Tanı, Aile içi iletişim vb eğitimler verilecektir). Böylece Polatlı ilçesinde Rotarynin tanınması sağlanmış oldu farklı sivil toplum kuruluşlerı ve kurumlar ile ortak çalışmalar yapılmış oldu, 20 kadına elimizi uzatarak hem özgüven kazanmalarını sağladık dolaylı olarak 20 aileye destek oldu.

POLATLI ANADOLU BACILARI KADIN TOPLUMA VE EKONOMİYE KAZANDIRILMASI

• Proje Sahibi: Ankara Tandoğan Rotary Kulübü