GÖRME ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR İÇİN ELEKTRONİK OKUMA CİHAZI TEMİNİ

GÖREN ELLER GÖRME ÖZÜRLÜLER OKULUNDA okuyan Elektronik Büyüteç kullanabilecek tüm son sınıf ögrencilerine yani 13 çocuğumuza cihazları italatçı firmadan satın alarak temin ettik.

Çocuklarımız ortaokul sonrası özürlü olmayan çocukların okullarına devam edeceği için bu cihaz gelecekteki eğitim hayatları için çok gerekli bir cihaz olduğunu araştıramlarımız sonrası tespit ettik ve gelecek eğitim hayatları için bir ışık olmaya çalıştık.

Bu projemiz yaklaşık 14 Bin türklirasına maloldu.

Projenin devamı olarak yaptığımız çalışmada ise Görme yetisini kaybetmiş bir çocuğumuza daha ulşatık bu çocuğumuz normal çocukların gittiği okulda eğitim görmekte olan başarılı bir çocuğumuz için bir adet daha Elektronik Büyüteç temininde bulukduk ve ihtiyacı olan çocuğumuza teslim ettik.

gelir getirici kermes için satılacak tüm malzemeleri eşler komitemiz, üyelerimizin ve gönüllülerin el emekleri ile yapılmıştır. ön hazırlığı yaklaşık dört ay sürmüş özverili bir çalışma sonucunda gerçekleştirilmiştir. Pprojeyi yapabilmek için tüm kulüp üyeleri ve kulüp dışından kişiler uzun süre hazırlık yapmıştır. hepsi toplantılar yapıp birlikte çalışmışlardır. bu projede de hem Rotay hem de  kulübümüzün tanıtımı yapılmıştır. kermes 1 hafta boyunca Ankaranın en kalabalık AVM si olan Panorada yapılmıştır. hergün en az 2.500 kişi standımızın önünden geçerek Rotary projesi hakkında bilgilenmiş, panolarımızı görmüştür. iyi bir halkla ilişkiler ve tanıtım projesi de olmuştur.

GÖRME ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR İÇİN ELEKTRONİK OKUMA CİHAZI TEMİNİ

• Proje Sahibi: Ankara Tandoğan Rotary Kulübü