Discover Anatolia 18

UR 2430. Bölgede 2004 yılından beri ana koordinasyonunu üstlendiğimiz ve geleneksel Discover Anatolia Yaz Kampı’nın bu sene 18’incisi düzenlendik. 2-16 Temmuz 2023 tarihlerinde, 10 farklı ülkeden gelen 14 genç 15 gün süre ile  Anadolu tarihinin simgesel yerlerini içeren bir rotayı tamamladılar. Türkiye’nin dört coğrafi bölgesinde yaklaşık 4500km yol katedilen kampta Efes, Şirince, Pamukkale, Phaselis, Kapadokya, Bandırma Vapuru ve Anıtkabir gezildi. Tarihi yerlerin haricinde, müze ziyaretleri, şehir turları, yat gezileri ve spor etkinlikleri ile zenginleşen programda misafirler dolu dolu iki hafta geçirdiler. Rotaryen aileler ve mihmandarlar tarafından ağırlanan gençler, kampın son gününde gerçekleşen sertifika töreninde ülkelerine unutulmaz anılarla geri döneceklerini ve kamp için herkese çok minnettar olduklarını ilettiler. Kampımız bizim koordinatörlüğümüzde Olimpos, Beysukent, Atakum, İlkadım ve Anıttepe Rotary kulüplerinin ortak projesi olarak gerçekleşmiştir. Kendi programlarını tamamlayan külüpler, bayrak yarışı gibi misafirleri birbirine devretmiş, kusursuz koordinasyonları ile başarılı bir ortak organizasyon örneği sunmuşlardır. Kampın önemli bir özelliği de her sene Bakü International RYLA birincisinin de sponsoru olmasıdır. Bu sene de bu gelenek bozulmamış ve RYLA birincisi kampta katılımcı olmuştur.

Discover Anatolia 18