ENERJİNİN VERİMLİ KULLANILMASI VE EKONOMİ EĞİTİM SEMİNERİ PROJESİ

Klübümüzce enerji kullanımı  konusunda bilgilendirme  ve bilinçlendirme konu başlığı altında  para ve ekonomi  konularında bilgilendirme  ve bilinçlendirme eğitimi verilmektedir.

Projenin Uygulama Yeri : 2430 bölge  kulüplerinde seminer verilmiştir

Projenin Uygulama Tarihi :

1 Temmuz 2016- 30 Haziran 2017

Projenin Uygulanması:

Kavaklıdere klübümüz üyesi olan 13. Grup klüplerinden sorumlu Guvernör Yrd. Ali                Dinç tarafından eğitim seminerleri verilmaktedir. Eğitim semineri verilen kulüplerimize Guvernör Yrd. Ali Dinç’in kitaplarında on adet bağış yapmıştır .

1. Sunum yapılan Kulüpler

Ankara Bahçelievler RK

Ankara Başkent RK

Ankara International RK

Ankara Kavaklıdere RK

Ankara Kavaklıdere Rotaract K.

Ankara Koru RK

Ankara Maltepe (Planlandı)

Ankara Oran RK

Ankara Tandoğan

Ankara Yıldız RK

Kayseri RK

Konunun özeti:

Günümüzün en önemli sorunu paraya olan ihtiyaçtır.

Harcayan herkes bu sorunla karşılaşır.

Finansal açıdan tasarruf etme fikri pek sevimli gelmeyebilir. Peki, mantıklı olan nedir? Geleceği düşünüp tasarruf etmek mi yoksa bugünü yaşayıp kazancımızı gelişigüzel harcamak mı? Kişinin ömrü, para kazanma süresinden daha fazladır. Yaşamınızı emeklilikte aynı kalitede devam ettirmeniz için tutumlu yaşam prensiplerine sadık kalmanız gerekiyor. Yaşamınızda parasız ümitli genç olabilirsiniz ancak parasız yaşlı olmamak çok daha önemlidir.

Ayrıca, bir ülkedeki yurtiçi tasarruflar, kalkınmanın en önemli finansman kaynaklarından biridir. Yatırımları finanse etmenin en güvenilir ve en masrafsız kaynağını oluşturan yurtiçi tasarruflar, ekonominin genel dengesinde temel değişkenlerden biridir. Bu yönüyle, refahın önemli belirleyicisi olarak kabul edilmektedir.

Bugünü yaşayayım derseniz yarın gidiyor. Bugün ve yarın yaşayayım derseniz ne yapmalısınız, bu konuyu birlikte düşüneceğiz.

ENERJİNİN VERİMLİ KULLANILMASI VE EKONOMİ EĞİTİM SEMİNERİ PROJESİ

• Proje Sahibi: Ankara Kavaklıdere Rotary Kulübü