• 06 Ocak 2017  tarihinde  Eşleşmiş Bağış projemizin sunuşunu yaparak  tamamladık.

Projenin amacı: Dünyada kırk beş (45) milyon, Türkiye’de yetmiş yedi (77) bin görme engelli vardır. Gözümüz, bildiklerimizin %80ini öğrenmemizi sağlayan organımızdır. Birşeyi bir kere görmek, bin kere işitmekten değerlidir. Ancak  insan göremezse, çevresini işitmek, dokunarak anlamak ta önemli bir imkandır.

Projenin amacı kişilerin görme engelinden kaynaklanan eksikliklerini gidermek Onların toplum ile bütünleşmesini sağlamaktır.

Projenin kapsamı ve kaynağı: Proje kapsamında donanım ve yazılım vardır. Projenin mali kaynağı mevcuttur. Bu kaynak iş adamı rotaryenlerce, eğitim projelerinde kullanılması için, otuz yedi (37) bin dolar, Ankara Vakıfbank Ostim şubesi hesabında oluşturulmuştur.

Donanım olarak: 3 adet masa bilgisayarı (Her bilgisayara bağlı monitor, klavye, fare, elektronik büyüteç, kamera, kulaklık olacaktır). 2 adet kabarık Braille basımı yapan özel yazıcı ve kabini, 1 adet termo form makinesidir. Gerekli miktarda özel kitap kağıdı sağlanacaktır.Yazılım olarak: Windows işletim sistemi, Windows ortamında çalışan ve yazılı metinleri sese çeviren JAWS yazılımı, Kabarık baskı yapan yazıcıya entegre Braille çeviri yazılımı bulunacaktır.  Tüm yazılımlar lisanslı olacaktır.

Sistemin Kurulması ve İşletilmesi: Söz konusu sistem Okul Yöneticisinin gösterdiği çalışma odasına kurulacaktır. Yazıcılar istenirse başka bir odada çalıştırılabilir. Tüm sistem en çok 3 ay içinde faaliyete geçirilecektir.

Eğitim: Sistemin etkin bir şekilde çalıştırılması için sorumlu firma İdarece görevlendirilen  iki (2) öğretmene sistem kullanımını bir günlük eğitimle öğretecektir. Firma üç (3) yıl süreyle bu eğitimi  toplamda 6 öğretmene sağlayacaktır

• Proje Sahibi: Ankara Kavaklıdere Rotary Kulübü
  • Proje Adı: EŞLEŞMİŞ BAĞIŞ PROJESİ , Yenimahalle Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, GG 163 8865
  • Tarih: 06 Oca 2017