Şiddet Görmüş Kadınlar ve Eğitime Destek Amaçlı Geleneksel 2. EL EŞYA PAZARIMIZ

Nisan 2016 tarihinde Antalya’da düzenlenen BES / Asamble’de başlayan 2. El Eşya Projemizin tanıtım faaliyetlerinin, olabildiğince Kulüp ziyaretleri yapmak ve bizzat anlatmak suretiyle son güne kadar devam ettirildiğini, Bölgede tüm kulüplerin projemizden haberdar oldukları, bir kulübün projeyi kullanabilme konusunda müsaade istedikleri, Ankara için ve dışı 15 kulübün projemiz için eşya desteği verdiğini, sosyal medyada broşürlerin paylaşılarak daha çok kişiye ulaşılmaya çalışıldığını ve bütün bu çabalar sonucunda da bu güne kadar toplanan en fazla eşyaya ulaşıldığını ifade etmeliyiz.

Çankaya Belediyesinden pazar yeri tahsisi ile ilgili izinleri alarak işlemlere başladık.

1 Ekim 2017 Pazar günü Kulüp olarak eşlerimiz ile bir araya gelerek, toplanan kullanılmış eşyaları tasnif ettik. Pazara transfer etmeye hazır hale getirdik.

7 Ekim 2017 cumartesi günü Ayrancı sebze pazarında ve semtte borşür dağıtarak pazara katılımı artırmaya çalıştık.

Ayrıca Gazi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nden destek alarak Gazi Üniversitesi yurt ve kampüslerinde 2. El Eşya Pazarı Afgişlerimizi astırarak öğrencilerin pazarımıza katılımlarını sağlamaya çalıştık.

8 Ekim sabahı saat 07.30’da başlayan ve akşam saat 18.00’e kadar devam eden, çok yorucu ve zaman alıcı bir proje olmasına rağmen Kulüp Üyesi ve diğer dostlarımız ile geleceğimiz olan çocuklarımız ve Rotaractlarımızın desteği ile projemizi tamamladık.

Bir yandan eşlerimizin hazırladığı leziz yiyecekleri sunarken, bir yandan kitap-cd-vcd-dvd’leri, bir yandan oyuncak ve çocuk giysilerini, bir yandan takı ve çantaları, bir yandan ayakkabıları, bir yandan ev ve hediyelik eşyaları ve bir yandan da bay-bayan giysilerinin ihtiyaç sahiplerine sunarken aslında pek çok insana dokunduk, sohbetler ettik. Ne yapmaya çalıştığımızı anlattık.  Farkındalık yaratmaya çalıştık.

Meme Kanseri Erken Tanı Kurdelemizi pazarımıza gelen misafirlerimize tanıttık, meme kanseri konusunda farkındalık yarattık.

Başkent TV etkinliğimizde çekim yaptı ve 08 Ekim 2017 günü akşam ana haber bülteninde etkinliğimizi haber yaptı.

Pazara katılım gösterdiğimiz çabaların sonucu olarak çok iyi oldu. Dostlarımızı aramızda görmek bizleri çok mutlu etti.

Şiddet Görmüş Kadınlar ve Eğitime Destek Amaçlı Geleneksel 2. EL EŞYA PAZARIMIZ

• Proje Sahibi: Ankara Başkent Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Şiddet Görmüş Kadınlar ve Eğitime Destek Amaçlı Geleneksel 2. EL EŞYA PAZARIMIZ
  • Tarih: 08 Eki 2017