meslek hizmet ödülü

Meslek Hizmetleri ayı içerisinde olduğumuzdan dolayı bu haftamızı Meslek Hizmet Ödülü Törenimize ayırdık. Ödülümüzü Anavarza Bal işletmelerinin sahibi sn.Can Sezen e vermeyi uygun bulduk.

 

Törenimize Değerli Guvernör Yrd. Hakan Tuyan, Guvernör Yrd. Lütfi Candır ve eşi Tülay da katılarak bizi onurlandırmışlardır.

 

Can Sezen ile ilgili bilgiler,

 

Anavarza ismini Adana Kozan’ın sembolü olan Anavarza Antik Kenti’nden almaktadır. Üretim tesisi Türkiye’nin en çok bal üretilen ilçesi Adana-Kozan’da yer almaktadır.

Bölgeyi ve bölge arıcısını çok iyi tanıyan Sezen Ailesi nesillerdir bu bölgede yaşamaktadır. Ve ürünlerini büyük oranda bu bölgeden temin etmektedir.

Sezen Ailesi, Kozan’ın kalkınmasında arıcılığın en önemli unsurlardan birisi olduğuna inanmakta ve bu inançla da arıcılığı işlerinin merkezine koymaktadır.

Anavarza Bal’ın bulunduğu coğrafyadaki arıcılar gezici arıcılık yapmaktadır; dolayısıyla arının konakladığı yerler bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengindir.

Bu sayede Kozan’ın bal konusundaki liderliğini ve Türkiye’nin zengin çiçek florasını bölgenin kalkınması için bir fırsat olarak gören Anavarza Bal, üstün lezzete sahip balları kavanozlayıp farklılaşmış ve ulusal bir marka olmayı başarmıştır.

Anavarza Bal, sektöre girerken bölgenin özelliğini markanın çok güçlü bir özelliği haline getirmeyi başarmıştır. Bölge arıcılarının iş yapış şekilleri ve Türkiye’nin zengin çiçek florası markanın var oluş amacını belirlemiştir. “üstün lezzete sahip ballar kavanozlamak”.

Markanın kurucusu Süleyman Sezen dünyada sadece Anavarza Bal’da bulunan Tat Kurulunun da başkanlığını sürdürmektedir.

Üstün lezzete ulaşmanın en zor iş olduğunu bilen Süleyman Sezen, üstün lezzetli ballara ulaşma işini kurumsallaştırarak; Anavarza Tat Kurulu departmanını oluşturdu.  uzmanlardan oluşan Anavarza Tat Kurulu, duyusal analiz yöntemiyle, arıcılardan gelen tüm ürünleri numune aşamasından başlamak üzere üretim öncesi ve harmanlama sonrası fiziksel ve kimyasal tüm güvenilirlik analizleri dışında tek tek lezzet testine tabii tutmaktadır. Anavarza Tat Kurulu departmanındaki tüm uzmanlar İstanbul Teknik Üniversitesi’nden duyusal analiz eğitimi almıştır ve bu konuda sertifikalandırılmıştır.

Anavarza Bal, insanların baldan daha fazla keyif almasının yollarını sürekli araştırmakta ve bu amaçla yenilikçi ürünler de üretmektedir. Üniversiteler ile işbirliği içerisinde Türkiye’de ilk defa dünyada yıllardır tüketilen Krem Bal’ı çocuklar baldan keyif alsın diye veyine dünyada var olan ancak Türkiye’de ilk olan toz balı gıda endüstrisinin ürünlerinin lezzetini artırmak için üretti. Bugün marketlerde tüketiciler ile buluşan bir çok gofrete ve bisküviye Anavarza Bal’ın toz balı lezzet katmaktadır.

Anavarza Bal’ın Kozan’da bulunan üretim tesisi dünyanın ilk 10 tesisi arasına girecek laboratuvar alt yapısına ve üretim kapasitesine sahiptir. Ayrıca TSE, ISO22000 belgelerinin yanı sıra seçkin gıda markalarına verilen ‘BRC Global Standart – Grand:A’ sertifikasyonuna sahiptir.

Anavarza Bal; Süleyman Sezen'in açtığı yoldan, yine kendisinin önderliğinde, Can Sezen'in yönetiminde en iyi bildiği işi yapmaya devam ediyor.

Ödülleri;

  • İtqi Üstün Lezzet Ödülü 3 Yıldız - 2017
  • Worldstar Awards Ambalaj Tasarım Ödülleri Gıda Kategorisi Worldstar Ödülü – 2015
  • Refleks Gazetesi Lokomotif Ödülleri İnovatif Ürün Ödülü - 2014
  • Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri En iyi Tasarım Ödülü - 2014
  • Ambalaj Ayyıldızları Yarışması Altın Ambalaj Ödülü – 2014
  • Anadolu Markalar Yarışması Gıda Kategorisi İkincilik Ödülü - 2013
  • Tüm Tüketicileri Koruma Derneği Altın Marka Ödülü - 2010
  • Anadolu Markalar Yarışması Tarım Kategorisi Üçüncülük Ödülü – 2007

 

 

Can Sezen i aday gösteren üyemiz rtn. Mesut Koca dostumuzdu. Herkesin ödülün doğru yere gittiğini ifade ettiği dikkat çekiciydi. Bu nedenle Mesut Koca dostumuza böyle değerli bir ödül sahibini bize tavsiye ettiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Ödülü Guvernör Yardımcımız Sn. Hakan Tuyan tarafından verilerek tebrik edilmiştir. Hakan Tuyan ödülün gerçek sahibine verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek yönetim kurulumuza teşekkür etmiştir.

 

Can Sezen arı, arıcılı ve bal üretimi konusunda kısa bir konuşma yapmak üzere sahneye gelmiş; ancak üyelerimiz arasında o kadar ilgi çekici konulara değinmiştirki bir çok soruya cevap vermek durumunda kaldığından kürsüde epeyce kalmıştır. Bu durum ödülün doğru yere gittiği konusunda tereddüte yer bırakmamıştır.

meslek hizmet ödülü

KULÜBÜN DİĞER PROJELERİ