TOPLUM BİRLİĞİ

Yurdumuzun en çok göç alan illerinden biri olan Antalya’mızda, yeni hemşerilerimize, yeni hayatlarına daha kolay uyum sağlayabilmeleri için, daha önceden mevcut olan Habibler Alev Küner Toplum Merkezi ile yıllardır beraber çalışmaktayız.

Bu yöre, devamlı göç almakta ve gerek eğitim gerekse sağlık alanında yeterli hizmet alamamaktadır.

Özellikle kadınlara yönelik eğitim çalışmalarımızda, dil( Türkçe) öğrenme, meslek edinme (Trikotaj, biçki-dikiş, bilgisayar, konserve yapma vs), iş bulma, üretilenleri pazarlama, müzik aleti çalma (çocuklara saz eğitimi) konularında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kadın ve çocuk sağlığı konuları, göz taraması Aspendos Rotary Kulübü, Aspendos Rotaract Kulübü ve belgede adı geçen kulüp üyeleri tarafından desteklenmektedir.

Bu desteğimizi daha etkin bir şekilde yürütmek için toplum birliği kurmaya karar verdik ve gerçekleştirdik.

TOPLUM BİRLİĞİ