MASALIN KİTAP OLSUN

Masalın Kitap Olsun Projemizin amacı yüzyıllardır büyüklerimizden dinlediğimiz masallara alternatif olarak çağımızın çocuklarının değişen çağda konusu kahramanları mekanı nasıl masalları dinlemek okumak isteyeceğini görmek için özellikle rotaryen çocuklarının masallarının olduğu bir masal kitabı yazmalarını sağlamaktı. Rotary sayesinde onlarında gelecek nesillere aktarılabilecek bir eserleri olmasını istiyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak Dönem guvernörümüz Kemal Ketrez ve Burcu Ketrez’in destekleri ile tüm 2430 bölge çapında duyurularımızı yaptık. Tanıtım amaçlı poster ve broşürler hazırladık ve 2430 Bölge de başkanlar aracılığı tanıtım yaptık. 8-9 0cak 2022 tarihlerinde 2 defa ‘Masal Nasıl Yazılır?’ konulu online eğitim toplantısı gerçekleştirdik. Bu projede çocuklarımıza masalı nasıl yazacakları konusunda uzmanımız Türkçe ve İngilizce dillerinde toplam 12 tane masal ve öykü kitabı olan Yazar-Doktor Dilek Çıngı’ nın desteğini aldık. Masal yazma eğitimlerimize 50 e yakın çocuğumuz katıldı. Bize 11 çocuğumuz masalları ile dönüş yaptılar. Masal kitabımızın editörlüğünde değerli dönem sekreteri üyemiz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Didem Barut yaparken, kitap dış kapak tasarımını Alinda Tiryaki , masalların resimlendirilmesi aşamasında geçmiş dönem başkanımız avukat-ressam Hakan Özcan Tiryaki ‘nin desteklerini aldık.Şimdi kitabımız Kaptan Yayıncılıkta basım aşamasına gelmiştir. Basım masrafları kulüp bütçesinden karşılanacak olup , kitabın geliri dezavantajlı kadın ve çocuklarının yararına kullanılacaktır.

MASALIN KİTAP OLSUN