Bilişimle Girişimci Kadın Projesi

Araştırmalar ülkemizde 29,6 milyon kadının iş yaşamına dâhil olmadığını göstermektedir. Bu durum diğer olumsuz etkilerinin yanı sıra, ülke ekonomisi açısından da son derece önemli bir iş gücü kaybına neden olmaktadır. Yapılan araştırmalar kadın girişimcilerin önündeki en önemli engellerin bürokratik engeller, cesaret, sermaye, iş sahasının olmaması, kültürel baskılar ve etkiler ve kapasite üstü talepler ile baş edememe olduğunu göstermektedir. Ayrıca, kadın girişimciliğinde ekosistemin önemli bir parçası olan sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin önemi de vurgulanmaktadır.

Bu kapsamda Türkiye Bilişim Derneği Ankara Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni de yanına alarak Ankara Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği ile Bilişimle Girişimci Kadın (BGK) projesini başlatmıştır.

Projenin temel amacı, çeşitli nedenlerle iş hayatından uzaklaşmış olan kadınların,   sahip oldukları mesleki bilgilerini katma değere dönüştürmek için bilişim teknolojilerini kullanarak eğitilmesi ve desteklenmesidir.

Proje çerçevesinde geliştirilecek olan sistem ile kadınların eğitilmesi, bilinçlendirilmesi, bilgi ve becerilerini katma değere dönüştürebilmelerine destek sağlanması hedeflenmektedir. Sistem e-ticaret ve uzaktan eğitim  gibi altyapıları sosyal medya ile bütünleşik olarak sunarak bilişim teknolojileri aracılığı ile bu hedefe ulaşılmasını sağlamaktadır.

Bu projenin uygulama aşamasında Rotary ve Rotaractlarımızın da iş birliği ile portal içinde kayıtlı kadın sayısının artırılması ve bu gizli işgücünün reel hale getirilmesinin sağlanması.

Bilişimle Girişimci Kadın Projesi

  • Proje Sahibi:
  • Proje Adı: Bilişimle Girişimci Kadın Projesi
  • Tarih: 22 Mar 2018
  • Proje Dosyaları:
  • Proje Adresi:

KULÜBÜN DİĞER PROJELERİ