Bizim Bir Okulumuz Var

Ankara Haymana İlçesinin Bumsuz köyünde bulunan ilköğretim de öğretmenlerden aldığımız bilgi aldıktan sonra Ankara Oran Rotary Kulubü olarak bizzat yerine gidip incemelerde bulunduk.
 Bumsuz ilköğretimine gittiğimiz de gerçekten bu okulda okuyan öürencilerin eğitime daha hevesli olabilmeleri için eğitim aldığı yerin koşulların uygun olması gerekir.Ancak okulun çok ciddi anlamda ısınma problemi var.Çünkü okulda kalorifer yok.Öğrenciler ve öğretmenler sınıfta soba ile ders yapıyorlar.Okula öğrenciler diğer köylerden taşımacılık ile gelmektedir.Okulun öğrenci sayısı 45dir.Okulun en önemli özelliği Haymana Bölgesinde TEOG sınavından birincisini BUMSUZ İLKÖĞRETİM den çıkmasıdır.

2016-2017 döneminde Ankara Oran Rotary kulubü olarak okulda tespit ettiğimiz ihtiyaçları karşılamaya karar verdik.

Bumsuz Köy İlköğretim deki Hedeflerimiz;
  1. Öğrencilerin ilerde gelecek meslek seçimlerini daha iyi yapıbilmeleri için kariyer günleri düzenleyeceğiz.
  2. Okulun koşullarının daha iyi sağlanabilmesi için küresel bağış projesi olarak hazırlayacağız
  3. Okulun çevresinde bahar ayında öğrenciler,öğretmeler ve rotaryen ile birlikte çiçek ekimi yapılacak
  4. Öğrencilerin kullanmaları için bilgisayar temini yapılacak
  5. Öğrenciler ile birlikte sınıfların duvarlarına görsel resim afişler hazırlanacak