Yetiştirme Yurdundan Sonra da Hayat Var

Yetiştirme Yurdunda 18 yaşını tamamlamış gençler,devlet koruması altında devam etmiyor.Devlet Üniversiteye giden gençleri 25 yaşında kadar bakımlarını üstleniyor.Okumayan gençleri devlet memurluğuna atıyor.Bu gençler devlet korumasından çıktıktan sonra topluma uyum sağlamakta zorluk yaşıyor.Bu geçnlerin yaşadığı sorunlar ile ilgili edindiğimiz bilgi doğrultusunda kendilerine Ankara Oran Rotary Kulubü üyesi psikolog Ceylan Daşın önderliğinde İçindeki Kahramı Uyandır adı altında 6 günlük Klinik psikolog uzmanlar eşliğinde topluma uyum sağlaması,özgüven kazandırma,kişisel gelişim,hayatlarında hedef belirleme vb konularda gençlere psikolojik destek verilerek yaşantılarında karşılarına çıkacak problemlere daha adapte olmalarını sağlayacak bir projedir.

Bu projeden yola çıkarak gelir getirici etkinlik düzenledik.Cork restauran sahibinin sponsorluğu ile 31 Ekimde Cadılar Bayramı adı altında yapmış olduğumuz etkinlik ile hem çevredeki kişilere projemizi anlattık  hem de Rotaryyi tanıtmış olduk.

İl müdürlüğüne başvurmamız doğrultusunda kendileri projemize sıcak baktı ancak görüşme yapmış olduğumuz kişi görevden alındığından dolayı bu projeyi 18 yaşını dolduran ve yetiştirme yurdundan ayrılan ve kendi kurdukları dernekler ile bağlatıya geçildi ve bu yoldan ilerlemeye karar verdik.

Mart ayında projemizi gerçekleştirecek.Bu projenin uzun soluklu olan Ankara Oran Rotary kulubünün sürekli devam eden bir proje kapsamına almak istedim.

Yetiştirme Yurdundan Sonra da Hayat Var

• Proje Sahibi: