Perge Rotary Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu üyeleri ile Antalya Serbest Bölgesinde, örnek bir şirket bünyesinde eğitim yaptı. 700 şirket elemanının %72’si kadınlardan oluşan Wagner Kablo Fabrikası’nda genç kız ve kadın çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde Avukat Güler Yılmaz Birol ve Avukat Gamze Ökte Kılıçkap “Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”ni anlattılar. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun maddelerinin örneklerle anlatıldığı 2 saatlik interaktif eğitimde, günlük hayatta kadının maruz kaldığı şiddet, çocukların toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir şekilde yetiştirilmesi, biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kimliklerinin ayrımı ve kız çocuklarında öz-değer algısı geliştirilmesi konuları işlendi. Üreten, çalışan, emek veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

• Proje Sahibi: Antalya Perge Rotary Kulübü
  • Proje Adı: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ
  • Tarih: 08 Mar 2022