PERGE ROTARY KULÜBÜ DOĞA VE ÇEVRE ATÖLYESİ

Perge Rotary Kulübü; Çekül Vakfı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile işbirliği yaparak Şehit Serhat Genç İlkokulu’nda Tohumlarla Yolculuk temalı Doğa ve Çevre Atölyesini gerçekleştirdi. Öğrencilerin doğa ile kurdukları dostluğa aracı olan atölye çalışmasında ilk olarak Çekül Vakfı’ndan Özge Öney ve Gülşen Hazal Çatalbaş tarafından tohumlar hakkında 60 dakikalık çevrimiçi bir eğitim verildi. “Tohum ve Tohumun Yolculuğu” başlıklı eğitim sunumu ve “Beni Tohumlarımdan Tanı” başlıklı bilmeceli oyunla öğrenciler tohumları, tohumların yayılma yollarını ve doğadaki diğer canlılarla ilişkisini keşfetti. Eğitim sırasında küçük öğrenciler sınıf öğretmenleri Beken Okşar ile birlikte, çeşitli tohumları pamuk yüzeylere ekerek haftalık büyümelerini kaydetmeye başladılar. Ardından okul bahçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3 günlük bir çalışması ile oluşturulan büyük bir ekim alanına giden öğrenciler Perge Rotary Kulübü tarafından temin edilen 250 fide ve 5 meyve ağacı fidanınının ekimlerini başarıyla gerçekleştirdiler. Okul müdürü Mehmet Kuzan’ın tüm aşamalarında yardımcı olduğu bu proje sayesinde öğrencilerin, içinde yaşadıkları, parçası oldukları doğayı ve tohumları daha yakından tanımaları; canlılar, bitkiler ve tohumlar arasındaki ilişkiyi, benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmeleri sağlandı.

PERGE ROTARY KULÜBÜ DOĞA VE ÇEVRE ATÖLYESİ

• Proje Sahibi: Antalya Perge Rotary Kulübü