PERGE ROTARY KULÜBÜ 13 EYLÜL DÜNYA SEPSİS GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Hayati risk taşıyan ve yoğun bakım ünitelerinde ölümlerin en önemli sebebi olan sepsise karşı farkındalığı arttırmak amacıyla, her yıl 13 Eylül günü, Dünya Sepsis Günü olarak kabul edilmiştir. Perge Rotary Kulübü’nün 13 Eylül Dünya Sepsis Günü Farkındalığı için Kepez Şehit Serhat Genç İlkokulu’nda düzenlediği etkinlikte, Uzman Dr. Aslı Yalçınkaya tarafından El Yıkama Kuralları, Hijyen ve Sepsis konulu eğitimler verildi. Eğitim sırasında uygulamalı videolarla ellerini nasıl yıkamaları gerektiği öğrencilere gösterildi. 13 Eylül 2021 tarihinde saat 09:30-12:30 saatlerinde farklı sınıflarda düzenlenen eğitime 85 öğrenci katıldı. Eğitim sonrasında sevgili minikler Dünya Sepsis Günü’nün simgesel rengi olan pembe balonları ve pembe maskeleri ile “Ellerini Yıka, Sepsise Dur De” mesajını büyük bir neşe ve heyecan içinde verdiler. Perge Rotary Kulübü üyeleri tarafından okula el dezenfektanı bağışı da yapıldı.

PERGE ROTARY KULÜBÜ 13 EYLÜL DÜNYA SEPSİS GÜNÜ ETKİNLİĞİ

• Proje Sahibi: Antalya Perge Rotary Kulübü