cocuk ihmal istismarı

çocukihmal istismarı farkındalık etkinlikleri. erge Rotary Kulübü olarak amacımız çocuk ihmali ve istismarı konusunda, çocukların farkındalıklarını artırarak, istismar ve ihmal potansiyelinin farkına varmalarını sağlamak ve aynı zamanda insanların yaşamlarına olumlu yönde etki edebilmektir. 6 Kasım Pazartesi günü Şehit Serhat Genç İlköğretim Okulu'nda 120 çocuğun katıldığı 'Tehlikelerden Kendimizi Nasıl Koruruz' konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumu arkadaşımız Psikiyatrist ve Psikoterapist Fatih Volkan Yüksel yaptı. Sunumda akran zorbalığı, fiziksel-psikolojik şiddet ve istismar, cinsel istismar, mahrem yerlerimiz, hayır demenin önemi, kendimizi nasıl koruyacağız konularını 120 öğrenciye detaylı bir şekilde anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çocuk İhmali ve İstismarı Perge Komitesi 2023-2024 Başkanı Özke Kara ve 2023-2024 Dönem Başkanı Defne DİLSİZ 1905 yılında kurulmuş,dunyanın en eski ve Birleşmiş Milletler'de temsil edilen gonullu bir hizmet kuruluşu olan Rotary 'nin amacı "Kendinden Önce Hizmet " ideali ile insanlara dokunmak,yaşamlarını iyiye güzele götürmek ve bu dönem sloganımız gibi "Dünyaya Umut Olmak". Bizler iyi insanlarız,yaşadığımız topluma daha iyi nasıl hizmetler götürebiliriz diye çalışıyoruz. İşte bu amaçla biz Perge Rotary Kulübü olarak,bu gece çogunlugun İl Sağlık Müdürlüğünde gorev alan sağlık çalışanlarından ve çevre kuruluşlarda görev yapan amatör tiyatro grubunun oynadığı"7 Kocalı Hürmüz " oyununu sizlerle buluşturuyoruz. Rotary'nin 7 ana başlıkta toplanan odak noktalarından biri Hastalıkların Onlemesi ve Tedavisi, bir diğeri de Anne ve Çocuk Sağlığı. İşte biz bu gece sizlerin katkılarıyla cocukların hayatlarina dokunacağiz.Gecenin geliri ihmal ve istismara maruz kalmış cocuklarımıza yardım ve Polio(cocuk felci )aşısı icin kullanılacak. Hepinize desteğıniz icin teşekkür ederiz. Rotaryen Saygı ve Sevgilerimizle Defne Dilsiz Perge Rotary Kulübü 2023-24 donem bşk.

cocuk ihmal istismarı