HAYATI DUY PROJESİ

Proje amacı : Ankara da işitme engelliler okulunda okuyan başarılı, düşük gelirli ailesi olan, cihaz kullanmayan öğrencilere işitme cihazı temin ederek çocuklarımızın eğitim hayatını desteklemek ve bu sayede konuşma ve öğrenme becerilerini geliştirmek.
Projeyi yapma sebebi : İşitme Engelliler okuluna giden çocukların yaklaşık %50 si işitme cihazı kullanabiliyor. Eğitim süreci aksıyor, beraberindeki konuşma, mental ve motor fonksiyonlar gelişmiyor.
Proje Okulu : Ankara MEB Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler okulu.

Proje Temmuz 2017 tarihinde, Kulüp Başkanımız, KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tarhun YOSUNKAYA tarafından  yazılı hale getirildi. Okul ile temasa geçilerek proje ve geçmişteki diğer okullarda yapılan benzer projeler anlatıldı. Okulun eylül ayında başlamasıyla projenin başlaması kararlaştırıldı ve hazırlıklara devam edildi.
Hazırlıklar : Proje için aşamalar belirlendi.
1. Kulak burun Boğaz muayenesi ve gerekli tedavileri (Op.Dr. Tarhun YOSUNKAYA) Ankara Lokman Hekim Akay Hastanesi.
2. Odyolojik ve adaptasyon testleri ( Uzm. Odyolog Dicle Çivitçi) Ankara Odyoloji Merkezi.

Eylül 2017 : Okulların açılması ile Okul Yönetimi ile Okula aile birliği görüşmesi ve duyurular ve ardından öğrenci belirleme süreci başladı.
Kasım 2017 : Okula yönetimi tarafından acil durumda olan 4 tane işitme engelli başarılı çocuk ismi tarafımıza bildirildi.

Aralık 2017 :Tüm öğrencilerin ilk muayenesi ve değerlendirmesi, değişik günlerde Ankara Lokman Hekim Akay Hastanesi KBB Kliniği doktoru ve Kulüp Başkanımız : Op. Dr. M. Tarhun YOSUNKAYA tarafından yapıldı. Değerlendirmenin ardından işitme testleri, cihaz adaptasyonu ve kalıp ölçülerinin alınması amacıyla Ankara Odyoloji Merkezine Yönlendirildi. İşlemler sonucunda Tıbben hangi kulağa hangi tip cihaz takılmasına krar verildi.
6 ocak 2018  da , Ankara Odyoloji Merkezinde küçük bir törenle, cihazları teslim edildi. 25 Nisan 2018 günü Ankara İl Milli Eğitim Müdürü tarafından verilen teşekkür plaketi ile ödüllendirildik.

Ankara Kale Kulübümüzün önderliğinde Ankara Anıttepe Rotary Kulübü ile beraber 5 ay lık sabırlı ve sistemli çalışmanın ardından başarı ve mutluluğa kavuştuk. Oldukça duygusal anlar yaşadığımız, işitme engelli öğrencilerimize temin ettiğimiz cihazları taktıktan sonra yüzlerindeki gülümsemeyi , ışığı görmek ve mutluluklarını paylaşmak  bizim en büyük ödülümüz oldu. Rotary i bir kez daha içimizde hissettik.
ROTARY FARK YARATIR.

HAYATI DUY PROJESİ