Diyabet taraması ve bilgilendirme

Toplumumuzda her geçen gün önemi artan Diyabet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, Ankara da özel bir hastane ile işbirliği yapıldı. Ankara nın en kalabalık alışveriş merkezlerinden biri olan Taurus AVM de 11, 18 Şubat 2017 tarihinde, süpermarket ve bazı yiyecek içecek dükkanlarının bulunduğu lokalizasyona stand kuruldu. Stantta sağlık görevlisi (hemşire) ve Kale Rotary Kulübümüzün üyeleri görev yaptı. Bu iki gün boyunca yaklaşık 1000 ziyaretçi standımızı ziyaret etti. Ziyaretçilerin 390 una Parmak ucundan kan alınarak stick ile kan şekeri ölçümleri yapıldı. Değerleri yüksek çıkan kişilere hastaneye gitmesi tavsiye edildi. Diyabet konusunda da gerekli sözlü ve yazılı dökümanlar ile bilgilendirme yapıldı.
Ziyaretçilerimize ,standımızda diyabet konusunda yaptığımız tarama ve bilgilendirmenin yanında Rotary 2430. Bölge Gıda Güvenliği Komitemiz tarafındanoluşturulan,  temin ettiğimiz " Gıda güvenliği ve Tağşiş" el broşürleri  dağıtılarak, özellikle  süpermarket giriş kısmında yer alan bu anlamlı aktivite ile Toplumun gıda temini ve tüketim alışkanlığında bilinçlendirme amaçlandı.
Standımızda bunun yanında, Rotary 2430. Bölge Afet Komitemiz tarafından bastırılan toplumumuzun  önemli sorunlarından biri olan, afetler sırasında yapılması gereken pratik hayat kurtarıcı bilgileri içeren " Aile afet planı", " Deprem geliyor farkında mısınız" ve " Afet öncesi ve sonrası güvenli davranış ilkeleri" broşürleri de dağıtılarak bu hayati öneme sahip konuda farkındalık ve bilinçlendirme yapıldı.

Diyabet taraması ve bilgilendirme

• Proje Sahibi: