Doğal Elma Sirkesi Yapım Atölyesi

2430. Bölge, Bafra Kızılırmak Rotary Kulübü olarak, 17 Ekim 2021 Pazar günü Samsun ili Çarşamba ilçesi, Vakıfköprü köyünde, Üyemiz Zeliha Namlı Sağlam ve Eşi Özden Sağlam'ın çiftliklerinde (@bizim__bahceden), Başkanımız Özcan Aydoğdu ve Kızılırmak Rotary Kulübü üyeleri ile Samsun’ da bulunan diğer 6 Rotary kulübünden katılan katılımcılar ile birlikte, “Doğal Elma Sirkesi Yapım Atölyesi” etkinliğini gerçekleştirdik.

Bafra ve Çarşamba’ nın yöresel ürünlerin yanında kuymak, ekşimaya köy ekmeği, pide vb. ile yapılan kahvaltı sonrası Sirke Atölye etkinliğimize başladık.

Roteş Özden Sağlam, sahip olduğu bilgilerini ve deneyimlerini, sirke kurmaya meraklı Rotaryan ve ailelerine aktardı.

Etkinlik;
Yaklaşık 10 yıldır tamamı ile organik olarak üretilen elmaların bahçeden toplanması ile başladı.

Sonrasında,
Her katılımcı aileye, özel olarak hazırlanmış ve üzerlerinde eşlerin isimlerinin yazılı olduğu toprak küpler dağıtıldı. Sirke kurulma aşamaları ve kurulduktan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği karşıklı soru-cevap ve tartışmalarla anlatıldı.

Katılımcıların yanında, özellikle de çocukların çok rahat bir ortamda istediklerini yaparak eğlenmeleri hem aileleri hem de bizleri çok mutlu etti. Kimisi salıncak ile sallanırken, kimisi tek başına bahçeden elma toplama yarışı yaptı, kimisi köpeklerle oynadı.

Evet, güzel bir etkinlik oldu, birlikte yapılan her işte olduğu gibi güzel bir kaynaşma ortamı oluştu.

Tabii en önemlisi de; bu etkinlikten elde edilen gelir ile dezavantajlı kız çocukları ve şehit aile çocuklarının eğitiminde kullanılacak olması.

Bafra Kızılırmak Rotary Kulübü 2.yılında da "Hizmetlerimizle Hayatları Degistirelim" diyerek devam ediyor...

Doğal Elma Sirkesi Yapım Atölyesi