Milli Gurur

Alaçam Kız Bocce Takımı Şimdi De İspanya'da 3-6 Ekim tarihleri arasında İspanya'da yapılacak Bocce Petank Avrupa Şampiyonası'nda Alaçamspor Bocce Takımı sporcusu Eda Nur Kır da milli takımımız ile ülkemizi temsil edecek. Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, şampiyonaya katılan ilk 3 kızımıza destek olurken, Milli takım seçmelerinde 4. olan sporcu kızımız Eda Nur Kır için destek Bafra Kızılırmak Rotary Kulübü ve Mutluluğun Kanatları Derneği'nden geldi. İlimizde bulunan Bocce takımı kızlarımızla gurur duyduklarını belirten Bafra Kızılırmak Rotary Kulübü Başkanı Zeliha Namlı Sağlam, uluslararası başarılara imza atan kız Bocce takımını, başta kendi şehrimiz olmak üzere her yerde tanınmasını hedeflediklerini söyledi. Küçük bir köyden çıkan büyük başarıların sahibi kız Bocce takımı ile gurur duyduklarını belirtti. Mutluluğun Kanatları Derneği Başkanı Burcu Keskin'e de güzel iş birliği için teşekkürlerini sunup plaketini takdim etti. Alaçam Etyemez köyündeki küçük bir Ortaokulda okuyan köy çocukları 2015 yılında beden eğitimi öğretmeni Gökhan Bozdemir sayesinde bocce sporu ile tanıştılar. Kızlarımız Samsun il birinciliği ardından Türkiye şampiyonlunlukları aldı ve sonrasında büyüdükçe uluslararası şampiyonalarda da başarılar elde etti. Sporcuların hepsi Alaçam'ın köylerinde kalan çocuklardan oluşuyor. Antremanlardan çıkan sporcularımız eve gittiklerinde ailelerine tütün tarlalarında veya hayvanların bakımında yardımcı olan, maddi olarak fakir aile çocuklarından oluşan bir sporcu takımımız var. Alaçam gibi küçücük bir ilçede, pırıl pırıl gençlerden oluşan 104 lisanlı sporcu var. Bu sporcuların 17si milli sporcu ve liseyi bitirenlerin hepsi üniversitede okuyor.

Milli Gurur