“Toplum Liderleri Geliyor” adlı Seminer Programı Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Olimpos Rotary Kulübü’nün is birligi ile hazırlanmaktadır.
Egitim Fakültesi 3. Sınıf ögrencileri basta olmak üzere, tüm üniversite gençligine yönelik bu program, “Ufuk Gelistirme ve Liderlik” konularında ögretmen adayı gençlerimize katkı saglama amacını gütmektedir.
Amacı topluma hizmet olan Rotary kulüplerinin en büyük hizmetlerinden biri de Gençlik Hizmetleridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce Atatürk’ün yarınlarımızı emanet ettiği gençlerimiz için hazırlanan projelerden biri olan “Toplum Liderleri Geliyor” seminer programı, Eğitim Fakültesinin farklı branşlarının 3. sınıflarında okuyan ve bir yıl sonra mezun olacak öğrencilerin aldıkları eğitime katkı sunmayı, onların atanacakları okullarda öğrencilerine liderlik etmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.
Antalya Olimpos Rotary Kulübü’nün bu yıl Antalya’da 1. sini düzenlediği “Toplum Liderleri Geliyor” adlı program, Uluslararası Rotary 2430. Bölge tarafından Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin desteği ile hazırlanmış, bölgemizdeki pek çok Rotary Kulübü tarafından farklı üniversitelerde uygulanan bir programdır.
Tamamen eğitim amaçlı olan program, geleceğin öğretmen adaylarının okulda aldıkları eğitime ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
Seminer dizisi boyunca konularında uzman değerli konuşmacılar öğretmen adayı gençlerle beraber olmaktadırlar.
Semineler boyunca konuşmacıların sunumlarını izleyen öğretmen adaylarının konuşmacılara sorular sormaları, eğitime aktif olarak katılmaları teşvik edilmekte ve öğrencilerin kendine güvenen bireyler olmalarına büyük katkı sağlanmaktadır.
Öğretmen adaylarının mezun olduktan sonra, görev alacağı kurum ve okullarda öğrencilerinin liderleri, örnek öğretmenler olmalarına yönelik bir program uygulanmaktadır.

• Proje Sahibi: Antalya Olimpos Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Antalya Olimpos Rotary Kulübü | TLG | Toplum Liderleri Geliyor 2021 Semineri /Antalya
  • Tarih: 27 Kas 2021