Minik Ellerin Sihri
Minik Ellerin Sihri
Proje Ortakları :
Kızkalesi Rotary Kulübü – TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şubesi – Mersin Büyükşehir Belediyesi – Toros Üniversitesi
Sorumluluklar :
Kızkalesi Rotary Kulübü ve Gıda Mühendisleri Odası : Öğrencilerin seçimi, Proje ile ilgili tüm raporlamaların yapılması.
Toros Üniversitesi : Eğitim ile ilgili altyapının hazırlanması, eğitimlerin gerçekleştirilmesi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi : Çocukların eğitim yerine ulaştırılması, eğitim için gerekli kaynakların temin edilmesi
Projenin Uygulama Süresi : 6 ay –
Projenin Toplam Bütçesi :
Projenin Amacı : Gastronomiye ilgisi olan özellikle dezavantajlı çocukların eğitiminin gerçekleştirilerek bu ilgilerinin pratiğe dönüştürülmesinin sağlanması.
Hedef Gruplar : 10-14 yaş arası çocuklar (Deprem mağduru, gazi ve şehit çocuğu, anne veya babası olmayan veya ayrılmış çocuklar vb.)
Nihai Yararlanıcılar : Çocuklar
Beklenen Sonuçlar : Çocukların gastronomi ile ilgili bir alanda eğitim alarak o eğitimin sonucunda en az 3 çeşit ürün üretebilmeleri
Temel Faaliyetler :
1. Yararlanıcı çocukların seçimi
2. Çocukların konu ile ilgili ön eğitime tabi tutulmaları
3. Gastronomi ile ilgili eğitimlerin gerçekleştirilmesi
4. 6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumunda yaptıkları ürünlerin tanıtılması
Proje kapsamındaki giderler Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toros Üniversitesi tarafından karşılandı.
Proje kapsamında 15 kişilik 1 gurup öğrenciye eğitimler verildi. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında da 3 gruba daha eğitimler verilecektir.