DEPREM YARDIMLARI

Mersin Kızkalesİ Rotary Kulübü olarak, Kahramanmaraş merkezli depremzedelere, sposor destekleriyle katkılarda bulunduk. Konu:6 Şubat Kahramanmaraş merkezli Depremleri İçin Yardım Toplama Projesi  Proje Sahibi: Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü  Proje amacı: Ülkemizin güneydoğusunu vuran 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan bu depremler son yüzyılın en büyük depremleri olarak kayıtlara geçmiştir. Kulübümüz bu yardım projesinde, yapılan yardımların en sağlıklı ve doğru bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için uluslararası sivil toplum kuruluşlarına aracılık yapmayı amaçlanmıştır. Deprem afeti sonrasında bölgeye yapılan yardım faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla Kızkalesi Rotary Kulübümüz koordinasyonunda Koreli sivil toplum kuruluşu Good International ve Serving Friends kuruluşlarıyla American Deep & Wide Foundatıon ile birlikte depremzedelere yönelik projeleri yürütmüştür.  Proje Faaliyetleri: Mersin Kızkalesi R.K. olarak deprem yardımlarına sponsor destekleri ile devam ettik.  Mart ayı içinde yaptığımız Deprem yardımları; Mersin Karaca İlyas’ depremzedelerine 50 adet koli dağıtımı, Malatya Erkenek kasabasına 1 kamyon gıda yardımı, iç çamaşırı, hijyen malzemesi, 300 adet yorgan, 1 kamyon sebze Malatya’dan gelen depremzedelere 300 adet ramazan kolisi, 300 adet çocuk hediye paketi Hatay Kırkhan Rotary çadırına 80 adet ramazan kolisi, Mersin Kazanlı da bulunan depremzede çocuklara 100 adet çocuk paketi Tarsus gençlik merkezinde bulunan depremzede çocuklara 80 adet çocuk hediye paketi Hatay Samandağ 1 kamyon sebze, 5 adet konteyner kurulumu yapılmıştır.

DEPREM YARDIMLARI