İLKADIM R. K. CUMHURİYETİ KUTLAMA ETKİNLİĞİ

İLKADIM R.K. CUMHURİYETİMİZİ 26.10.2015 DE SAMSUNDAKİ 6 KULÜBÜN KATILDIĞI TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPARAK BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLADI.
İlkadım Rotary Kulübü Cumhuriyetimizin coşku ile kutlandığı bir organizasyona 26 EKİM 2015 günü imza attı.Samsun’daki Rotary Kulüpleri Cumhuriyeti, Cumhuriyet gecesi ile coşku ile kutladılar. İlkadım Rotary Kulübü ev sahipliğinde yapılan kutlama gecesinde Samsun,Atakum,Karadeniz,Ondokuzmayıs,Canik Rotary kulüpleri büyük çoğunlukla katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile toplantı başladı. İlkadım Rotary Kulübü Başkanı İnci Etikan Atatürk ve Cumhuriyet konuşmasında,Samsun’un önemine değindi.Pek çok dünya ülkesinin Atatürk’ü en büyük lider kabul ettiğini, Avustralya başkenti Camberra’da Anzak anıtında Atatürk büstünün bulunduğu yerdeki Atamızın harikulade sözleri : “Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız.Uzak diyarlardan evlâtlarını harbe gönderen analar! Göz yaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır.”ne büyük yer ayrıldığını bu yıl Anzakların anısına çıkan bisküviler üzerine de Atamızın yukarıdaki sözlerinin yazıldığını belirtti.Konuşmacı konuk E. TümgeneralNaci Beştepenin Cumhuriyet konuşmasıı ile toplantı sürdü. Pasta töreni ile süren cumhuriyet gecesi, Cumhuriyeti kutlamanın ve Atamıza Saygı nın verdiği huzur ve mutlulukla sona erdi.