ÜNYE RK'DAN DEPREM BÖLGESİNE 1 TIR ERZAK ve 1 TIR YAKACAK (ODUN) DESTEĞİ

Ünye Rotary olarak 9 Şubat Perşembe Sabahı, kulüp üyelerimizin tüm maddi ve manevi imkanlarını bir araya getirerek organize ettiğimiz 1 ADET ERZAK TIR ve 1 ADET YAKACAK (ODUN) TIR DESTEĞİNİ Ordu valiliğinden izinler alınarak Adıyaman Afet koordinasyon merkezine sevk ettik..

Öncelikle erzak tırında gönderilen ürünlere ilişkin ihtiyaç listesi detaylı bir şekilde hazırlanarak, raf ömrü uzun yiyecekler, konserveler, su, meyve suyu, süt, bebek maması, kadın hijyen ürünleri, el feneri, erkek- kadın- çocuk ve bebek kıyafetleri temin edildi. Ayrıca sevk edilen ürünler tek tek beden ve ürün tipine göre ayrıştırılarak ve dağıtımı kolaylaştırmak adına etiketli bir şekilde paketlendi.

İkinci tır ise bölgedeki yardımsever ve depremzedelere ısınma kolaylığı sağlamak adına odun olarak gönderildi.

Yola çıkan şoförlerin bu sevkiyatın en sağlıklı şekilde ulaştırması adına ekibe liderlik yapacak iki yetkin firma personeli ve Ünye Rotary kulübünden Rtn. Dostumuz ve İnş. Müh. Kartal Ellibeş ve bir de gönüllü inşaat mühendisi ayrı bir araçla destek olarak gönderildi. Bölgeye daha önce giden firma çalışanı ve aynı zamanda AFAD görevlisi aktif bir şekilde yardıma katılan arkadaşlarımıza, firmaya ve kulübe süreç hakkında sürekli olarak yardımcı olmakta ve tüm ekibi orada koordine edecek şekilde planlandı.

Bu destek projesinde “Yapılan yardımların en sağlıklı ve doğru bir şekilde ulaştırılması için tüm tedarik zincirinin doğru bir şekilde ele alınmasını ve organize edilen süreçlerden (dağıtım da dahil olmak üzere) emin olunmasını dikkate aldık.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz?