ÖĞRENCİLERE “SİBER ZORBALIK” EĞİTİMİ

Nemrut Rotary Kulübü ve Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Tut İlçesi Anadolu Lisesi öğrencilerine Siber Zorbalık konusunda eğitimler verildi.

Eğitim için tüm rotaryenlerin her zaman güçlerini birleştirdiğini belirten Kulüp Başkanı Mehtap Binzet “Siber Zorbalık” konusunda şöyle konuştu;”Hepimiz birer internet ve akıllı telefon kullanıcısıyız. İnterneti kullanırken güvenlik her şeyden önce gelmektedir. Özellikle bizler gerekli bilgilere ulaşırken bizlere zararlı bilgilere de ulaşabileceğinizi ve biz istemeden biranda yasaklı bir siteye veya oyuna girebileceğimizi asla unutmamalıyız. Bu eğitimlerde öğrencilerimizi interneti doğru kullanarak özellikle çocukları intihara kadar sürükleyebilen “Mavi Balina veya Momo” denen sakıncalı ve tehlikeli oyunlardan neden uzak durmaları gerektiğini ve nasıl korunacaklarını anlatarak bilgiler veriyoruz. Amacımız İnterneti güvenli, doğru ve bilgiye erişim aracı olarak daha kullanabilmelerini sağlamak” dedi.