Uluslararası İlham

Bir prenses, 3 başbakan ve eski bir first lady, Rotary’in yaptığı iyi işlerini kutlamak ve daha fazlasını planlamak için Toronto’da 25.000’e katılıyor
Nice'in başkenti Toronto, Rotary’in ilham almak isteyen yıllık kongresine ve onu bulmak için gelen dünya çapındaki 25188 Rotaryen’i ağırlamak için bu hafta kollarını açtı.

Koridorlarda eski dostları görmek, Dostluk Evi'nde yeni bağlantılar kurmak ya da genel oturumlarda konuşmacıları dinlemekti, katılımcılar onları ve çeşitliliği bağlayan kardeşliği hatırlatmak için 109 Uluslararası Rotary Kongresi'nde bolca bulundu. Rotary'nin içerdiği.

9721 (Nijerya) valiliğine bağlı Ijeoma Pearl Okoro'yu belirledikten ve kucakladıktan sonra, “Şimdi, sonsuza dek kız kardeşiz” diyor Rochester, Michigan, Rotary Kulübesi'nden Rhonda Panczyk. İki kadın geçen sene Batı Afrika Proje Fuarı'nda bir araya geldiler, bir bağışıklama aracıyla ortaklık kurdular ve Facebook'ta iletişim kuruyorlardı.

Canadia Başbakanı Justin Trudeau, çocuk felcini ortadan kaldırmak için Rotary'e teşekkür etti. Sözleşmeden tüm videoları görün.

Gana'dan ilk kez kongre üyesi Serge Sourou OGA, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla tanışmanın kesinlikle onun için bir kongre olduğunu belirtti.

Toronto, Ontario, Kanada'daki dört günlük etkinlik boyunca konuşmacılar övgü, prodüksiyon ve Rotary ile ortaklık kurdular. Onun Kraliyet Majesteleri Prenses Kraliyet, Prenses Anne, çocuk felcini ortadan kaldırmak için çalışmasında merkezi bir rol almak için Rotary sayesinde teşekkür etti. Amerika Birleşik Devletleri'nin eski ilk hanımı Laura Bush, erken çocukluk eğitimini öncelikli tutmak için Rotaryenlere meydan okudu.

Yeni Zelanda'nın eski başbakanı ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin mimarlarından biri olan Helen Clark, RI Başkanı Ian H.S'e katıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve çevre, yoksulluk, açlık ve barış arasındaki önemli bağlantı hakkında bir tartışma için Riseley.

Bir video mesajında, Haiti Başbakanı Jack Guy Lafontant, HANWASH'ın kurulmasından önce, Rotary ile Haitian hükümetinin ülkenin su ve sağlık sorunlarıyla başa çıkacak su ajansı arasındaki işbirliğinin duyurulmasından önce konuyu ele aldı.

Rotary’in Polio Eradikasyon Şampiyonu Ödülü'nü kabul eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Rotary’e çocuk felcinin ortadan kaldırılması için dünya çapında hükümetlerle çalışmaktan dolayı teşekkür etti. Trudeau, Rotaryenlerin çocuk felcini sonlandırmak için mücadelede kritik bir rol oynadığını söyledi. “Birlikte bunu yapacağız” dedi.

Kongre, 22 Haziran Cuma günü, resmi olmayan bir çalışma olan ve Dr. Tererai Trent'den bir konuşma yapan ve Rotary'nin Ekonomi ve Barış Enstitüsü ile yaptığı işbirliğini içeren iki günlük bir Rotary Barış İnovasyon Zirvesi gerçekleştirdi.

Pazartesi günkü genel oturumda Rotary’in genel sekreteri John Hewko’nun ve UNICEF ABD’nin başkanı ve CEO'su Caryl M. Stern’in güçlü kişisel hikayeleri vardı. Her ikisinin de savaş sırasında mülteci olarak Avrupa'dan kaçan ebeveynleri vardı. Takip eden oturumlarda, diğer konuşmacılar Rotary’in altı odak alanının çeşitli yönlerini tartıştı.

Rotary'nin bu hafta Toronto, Ontario, Kanada'daki 109. uluslararası kongresine 25.000'den fazla kişi katıldı.

Rotary, hizmetle ilgilidir ve Rotaryenlerin genel oturumlar ve ara oturumlar sırasında daha büyük ve daha iyi projeler yapmak için ilham vermeleri için birçok fırsat vardı.

California, ABD'deki Lamorinda Sunrise Rotary Kulübü'nden LeapFrog'un kurucu ortağı Jim Marggraff, şirketin Afgan kadın okuryazarlık becerilerini öğretmek için yarattığı popüler eğitim tabletinin Dari ve Pashto versiyonlarını anlattı. Marggraff ayrıca, şirketin hizmet çabalarını ilerletmek için sanal gerçeklik teknolojisini geliştirmek için Rotary ile işbirliği yaptığı yollarını da anlattı.

Eski bir Rotary Büyükelçisi Scholar olan ve Amerika'nın Teksas eyaleti Houston'daki Rotary E-Club üyesi olan Dr. Isis Mejias su, temizlik ve hijyenin önemini vurguladı. Ve eski Rotary Gençlik Değişim öğrencisi Dr. Jane Nelson, Rotary'nin ekonomik kalkınmada bir fark yaratmak için iş dünyasıyla nasıl çalışabileceğini anlattı.

Toplantı, aynı zamanda, Rotaract’un 50. doğum gününü kutlamak için toplanmış coşkulu genç erkek ve kadınlarla doluydu.

Kongre, Çarşamba günü, Beatles'in iki erken şarkısı olan Almanca'da şarkı söyleyen Fab Fourever'in bir görünümü ile sonuçlandı. Beatles, performans yeteneklerini gelecek yılki kongre için Hamburg'da değerlendirdi.

2019 Hamburg kongre başkanı olan John T. Blount, Air Canada Center'daki her bir kişiyi yanlarında bulunan bir kişiyle bir selfie çekmeye ve bir arkadaşına mesajla şunları iletmeye teşvik etti: “Toronto'da harika zaman geçiriyoruz ve Gelecek sene Hamburg'da görmek istiyorum. ”

On altı eski Rotary cumhurbaşkanı ve ortakları sahneye çıktı ve Rotary’in bir sonraki başkanı olan Barry Rassin, 2018-19 temasına değinerek kongre katılımcılarını motive etti: İlham Olun.

Ve Riseley, halefi için zarif bir jestle, dinleyicileri çağrıştırarak kapanış konuşmasını bitirdi: “İlham kaynağı olmamız çok önemli.”

2019 Uluslararası Rotary Kongresi 1-5 Haziran tarihleri ​​arasında Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşecek.